• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Acılı Anneler Bayramı Çadırda Geçirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda başlattıkları oturma eylemi 64. gününde devam ediyor. Zor şartlar altında eylemlerine devan aileler, çocuklarının gelmesi için eylemlerini sonuna kadar devam ettireceklerini belirtiyorlar.

Yaklaşan Ramazan bayramını çocuklarıyla birlikte geçirmek isteyen anneler, çocuklarının serbest bırakılmaması durumunda bayramı eylem yaptıkları çadırlarda geçireceklerini söylediler.

“Bütün ailemiz yıkıldı”
Dağa kaçırılan oğlu Fatih Eren’in hasretiyle yandığını belirten anne Behiye Eren, “Bize hayat yoktur. Evimiz, yas gibidir. Bütün ailemiz yıkıldı. Bayram yaklaşıyor. Bayramdan önce çocuklarımız gelsin. Çocuklarımız gelirse çifte bayram yaparız. Gelmezlerse bize bayram yoktur. Bu çadırdan eve gitmeyecek, bayram yapmayacağız.” dedi.

“Bayramda çocuklarımızı serbest bıraksınlar”
5 ay önce kaybolan ve kendisinden bir türlü haber alınamayan Ramazan Toy için eylemine devam eden anne Gülaser Toy ise, yetkililere seslenerek çocuklarının serbest bırakılmasını istedi. Toy, “Artık dayanamıyorum. Bu çadırda öldük. Bayramda çocuklarımızı serbest bıraksınlar.” diye konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir