• DOLAR 32.584
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.42
  • ...
Midyat`ta Gazze Nöbeti başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat’ta İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etme amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları Platformu`nca Hazreti Muhammed (BİPA) Camisi`nde, 3 gün sürecek dua, oturma ve protesto eylemleri başladı.

Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay’ın sunuculuğunu ve açılış konuşmasını yaptığı program Kur`an tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından basın açıklamasını okuyan Abdulkadir Altay, 1948 yılına kadar bir İslam yurdu olan ve Yahudilerin ancak küçük bir azınlık olarak bulunduğu Filistin topraklarının, 66 yıllık süreç içerisinde başta, BM olmak üzere ABD, İngiltere ve Almanya’nın kayıtsız ve şartsız destekleriyle şu anda bir Yahudi devleti haline getirilmek istendiğini söyledi.

"Filistinli Müslümanlar sadece yurtlarını savunmuyorlar"
Altay, “12 Haziran’da Batı Şeria’da kaybolan 3 Yahudi’nin daha sonra ölü bulunması, İsrail’in bir süredir devam eden ateşkesi ihlal ederek başlattığı kalleş saldırılarının bahanesi olarak gösterilmiştir. Gazze de, Batı Şeria’da katil Siyonistler;  havadan, karadan ve denizden mazlum Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor, kadın çocuk demeden kardeşlerimizi katlediyorlar ve soykırım uyguluyorlar. Diğer taraftan, zor ve imkânsız şartlarla ümmetin ortak değeri olan Kudüs ve Filistin’i canlarıyla savunmaya çalışan ve bir bir şehit olan onurlu ve yiğit Filistinli Müslümanlar… Haklı ve yiğit mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bir kez daha çaresizce haykırıyoruz. Biz biliyoruz ki, Filistinli Müslümanlar sadece yurtlarını savunmuyorlar. Aynı zamanda Ümmetin ilk kıblesi olan ‘’Kudüs’ü’’ savunuyorlar.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı yazar Özkan Yaman, tarihte olduğu gibi bu gün de çocukların öldürüldüğünü belirterek, "Firavun bütün çocukları öldürüyordu. Bir çocuğu yani Musa’yı öldüremedi. Ve o Musa Firavun’un sonu oldu." ifadelerini kullandı.

Yaman, “Bugün katil İsrail ve katil Haçlılar çocukları öldürüyorlar ama o çocukların içinden Musalar çıkacak ve o İsrail’in sonu olacak. O çocukların içinden İbrahimler çıkacak ve o Siyonistlerin sonu olacak. Onların putlarını kıracak inşallah. Onlar ne kadar öldürürse öldürsün Musalara engel olamayacaklar. İbrahimlere engel olamayacaklar.” şeklide konuştu.

Etkinlik Yaman Hoca’nın konuşmasından sonra Özlem Ajans sanatçılarından Bilal’in seslendirdiği marş ve ağıtlarla devam etti.

İsrail`in lanetlendiği etkinlikte İsrail bayraklarını yakıldı.

Program Suriyeli bir imamın yaptığı dua ile son buldu.

Bir gurup genç ise, program sonunda ellerinde Filistin bayrakları ile Midyat dört yol kavşağına kadar yürüyerek İsrail’i protesto ederek eylemlerini sürdürdü.

Etkinliğin, 3 güne kadar BİPA (Hazreti Muhammed) camisinde devam edeceği ve her gün teravih namazından gece saatlerine kadar Gazze nöbeti tutulacağı öğrenildi. (Adnan Oğuz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir