• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Çermik Köprü Der iftarda halkla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çermik’te sosyal ve kültürel hizmetlerde bulunan Çermik Köprü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (KÖPRÜ-DER), Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla verdiği iftar yemeğinde ilçe halkıyla buluştu.

Dernek bahçesinde verilen iftar yemeğine ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Dernek Başkan Yardımcısı Kadri Yusufoğlu, Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu belirterek, "Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Ramazan ayı denince insanın aklına paylaşma gelir. Mazlumları, fakirleri, miskinleri gözetmek gelir. Onların dertlerine ortak olma noktasında bütün duyarlı Müslümanların üzerine düşen görevi yapması konusunda Ramazan ayı önemli bir aydır. Ramazan ayı sadece aç ve susuz kalmaktan ibaret değil, bütün azalarımızla oruç tutmamız gerekir. En önemlisi manevi boyutu olduğu gibi maddi boyutuyla da Ramazan ayından faydalanmak gerekir." dedi.

Ayrıca maddi durumu iyi olanların özellikle fakirlere yönelik iftar yemeği vermeleri gerektiğini söyleyen Yusufoğlu, "Böylece hem hak nezdinde, hem de halk nezdinde makbul görülecektir inşallah. Çünkü böyle bir ayda insanları sevindirmek, karınlarını doyurmak ve onların dertleriyle dertlenmek diğer aylarda yapılan faaliyetlerden daha evladır." ifadelerini kullandı.  (Murat Yaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir