• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Batman`da Hacı Adaylarına Seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman`dan Diyanet veya acente organizasyonlarından birine kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına verilecek eğitim seminerleri başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nca 2011 yılı Hac organizasyonundan Hacca Gidecek olan Hacı adaylarına yönelik olarak İl Müftülüğünce 3 günlük seminer verildi. İl Müftülüğü Konferans Salonu ve Aygün Müftülük Sitesi Camiinde yapılan seminerlerde İl Müftüsü Hasan Çağlar, heyecanları gözlerinden okunan hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, Bu seyahatin kutsal bir seyahat olduğunu vurgulayarak kutsal topraklarda karşılaşabilecekleri sıkıntı ve bu sıkıntılar karşısında yapmaları gerekenleri anlattı.

Aygün Müftülük Sitesi Camii`nde Kâbe maketi kurulup İl Müftüsü Hasan Çağlar ve Din görevlileri tarafından, ihramın giyinişi, tavaf ve tavaf şekilleri uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitim Merkez Sağlık Ocağında Menenjit aşıları yapılan Hacı adaylarına, Hac boyunca yanlarında bulundurmaları gereken Kur`an-ı Kerim, Menasik, Hac Rehberi vb. kitaplar ile elbise ve çantalar verildi.

Batman`dan Diyanet Organizasyonuyla 315 Hacı adayı 01-03.10.2011tarihlerinde üç kafile halinde Diyarbakır Havalimanından, A Gurubu Seyahat acenteleri ile de 215 Hacı adayı Ekim ayı içerisinde Kutsal Topraklara yolculuk yapacaklar.
Veysi Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir