• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Türkiye ile savaş iddiasına cevap verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, New York’ta BM Genel Kurulu’na hitabının ardından düzenlediği basın toplantısında "Kıbrıslı Rumlar savaşa hazırlanıyor" yönündeki haberlere cevap verdi. Hristofyas, "Savaşa hazırlandığımız iddiası komiktir. Türkiye’nin (Güney) Kıbrıs’a oranla ne kadar güçlü olduğu biliniyor.KıbrısRum tarafı Kıbrıs sorununa barışçıl çözüm bulunmasını istiyor" diye konuştu.

"Türkiye, BM üyesi bir ülkenin egemenlik haklarını reddediyor" iddiasında bulunan Hristofyas, "petrol-doğalgaz bulunursa, Kıbrıs sorununa bulunacak bir çözüm çerçevesinde bundan her iki toplumun da faydalanacağı" iddiasını yineleyerek, "Çözüm bulunmasa bile, gelirden Kıbrıslı Türklerin de faydalanması yöntemi bulunacak" dedi.

Bir Türk gazetecinin, "Bu nasıl olacak" sorusuna, "siyasi yaşamım, sözlerimin garantisidir" yanıtını veren Hristofyas, "Şu an ne ve nasıl olduğunu söylemenin zamanı değil. Zamanı geldiğinde ’Kıbrıs cumhuriyeti’ liderliği tarafından incelenecek" ifadesini kullandı.

"Sondaj için neden şu anın seçildiği, neden Kıbrıs sorununun çözülmesinin beklenmediği" sorusuna karşılık ise Hristofyas, Rum yönetiminin, "muhtemel hidrokarbon yataklarının varlığını 1980’li yılların başından beri bildiğini" belirterek, "Aştırmalar da Noble Energy şirketiyle görüşmelerin başlamasından 3 yıl sonra başladı" dedi.

Türkiye’nin uyarılarını "tehdit" olarak niteleyen Hristofyas, "Türk tehditlerinin, askeri açıdan güçlü bir ülkenin güçsüz bir ülkeye karşı tehditlerine örnek olduğunu" savundu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir