• DOLAR 32.564
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2430.434
  • ...
Davutoğlu, Somali Zirvesinde Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD - 66. dönem BM Genel Kurulu genel görüşmeleri kapsamında New York`ta temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Somali konusunda düzenlenen mini zirveye katıldı.

Açılışta konuşma yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Somali`de bir insanlık dramının yaşandığını, ülkenin güneyinde 2 milyondan fazla insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu, toplam 4 milyon insanın da acil yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, ülkedeki duruma çare bulunması amacıyla böyle bir toplantı düzenleme gereği duyduğunu söyledi.

Davutoğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye`nin Somali`de kalıcı barış ve istikrarın korunmasına, Somali`ye gönderilen yardımların eşgüdümüne önem verdiğini kaydederek, Afrika Boynuzundaki sorunların çözümünün ticari seyrüsefer ve rehine sorununun sona erdirilmesi için elzem olduğunu kaydetti.

Zirveye bölge ülkelerinin liderleri ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil Elaraby de katıldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir