• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Biracı CHP`li Başkan Geri Adım Attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya`da geçtiğimiz yıl düzenlenen ve bir gencin hayatını kaybettiği bira festivaline gelen tepkiler, CHP`li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın`a geri adım attırdı.

Akaydın, bu yıl üçüncüsü düzenlenen bira festivaline (Oktoberfest) tepkiler üzerine katılmayacağını açıkladı. Ancak festivalin açılışını Belediye Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin yaptı. Daha önce cuma vaktinde açılacağı belirtilen festivalin başlama saati de 17.00`ye çekildi.

Bira festivaliyle ilgili gelen tepkileri yazılı bir açıklamayla değerlendiren Akaydın, konunun belli bir kesim tarafından suistimal edildiğini iddia etti. Bira festivali eleştirileri karşısında tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bira fıçısına tokmakla vurmak gerekiyordu vurdum. Bando getirmişler, torunum yaşında kızlarla dans ettim. Bunlar hep kışkırtmaca. Bu sefer hiçbir şey bulamadılar şimdi de `Cuma namazı ile çakışıyor` dediler. Kardeşim bu ülkede bir sürü etkinlik cuma namazıyla çakışıyor. İkincisi, ben bu seneki etkinliğin açılışına gitmiyorum. Vatandaşı yanılttıkları ve suistimal ettikleri için gitmiyorum. Alman konsolosundan da özür dileyeceğim."

Bira festivalinde, alkollü içeceklerin ücretsiz dağıtılmadığını ifade eden Akaydın, geçen yıl hayatını kaybeden Anıl Durmaz`ın alkolden değil, esrar komasından öldüğünü ileri sürdü.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti`nin şikâyetleri sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığına ve bir müfettişin konuyu araştırmak üzere şehre geldiğine değinen Akaydın, "Geçen yıl Yeşilay şikâyet etti diye müfettiş geldi, soruşturma geçirdim. Müfettiş bana, `Kendi belediyeleri akşama kadar şarap festivali düzenliyorlar, niye onlara müfettiş göndermiyorlar?` dedi" ifadelerini kullandı.

Türkiye`de bağbozumu festivalleri yapıldığına değinen Akaydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Bağbozumu etkinliklerinde ise şarap içilir. AK Partili belediyelerden de bu etkinlikleri yapanlar var mı var. Şarap da içiliyor. Niye bunu konu yapmıyorsunuz da CHP`li belediye bunu yaptığı zaman gündeme taşıyorsunuz?"

Yeşilay`dan siyah çelenk

Türkiye Yeşilay Cemiyeti üyeleri, bira festivaline destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi`ni protesto etmek için belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı. Grup, ayrıca Mustafa Akaydın`a `Alkol Esareti ve Sağlık Sorunları` adlı kitabı hediye etti. Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı, uygulamaya "Avrupa ülkeleri toplum sağlığını tehdit eden alkol kullanımını azaltmaya çalışırken, ülkemizde bunu teşvik eden festivallerin amacı nedir?" şeklinde tepki gösterdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir