• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
`Tesettür Allah ve Resulüne İtaattir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yaşamın her alanında başörtüsünün özgür olması için, Mustazflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) yurt genelinde başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği" çerçevesinde düzenlenen etkinliklere devam ediliyor. Bu amaçla Diyarbakır`da faaliyetlerini sürdüren Sahabe Der Bayan komisyonu bir seminer düzenleyerek, Müslüman bir bayanın örtüsünün Allah`ın emirlerini ve yasaklarını hatırlatan unsurların başında geldiğini belirtti.

Allah`ın Emirlerini ve Yasaklarını Hatırlatan İlk Unsur Başörtüsüdür

Dernek binasında yapılan seminerde konuşan Fatma Kuzu, "Günümüzde ve tarih boyunca kadınlar bazı nedenlerden dolayı tesettüre bürünmüşlerdir. Bazı kadınlar örf ve adetten, bazıları fıtratı ve hayâsı gereği, bazıları baskı ve zorluktan dolayı, bazıları da inancı gereği tesettüre bürünmüşlerdir. En önemlisi bilinçli bir bayanın niçin örtündüğünü bilmesi gerekir. Çünkü biz dinimizi ve inancımızı gerektiği gibi öğrenirsek hem yaşamada hem de diğer insanlara anlatmada zorluk çekmeyiz. Bununla birlikte Müslüman bir bayanın örtüsü ve giysisi Allah`ın emirlerini ve yasaklarını hatırlatan ilk unsurdur.

Kuzu, Rabbi`nin rızasını kazanmak için örtünen bir bayanın şunlara dikkat etmesi gerektiğini kaydetti: "El ve yüz dâhil tüm vücudun her tarafı kaplanması gerekir. Süsün çevreye aksetmemesi görülmemesi gerekir ve giyilen elbisenin şeffaf olmayıp vücut hatlarını belli etmemesi gerekir. Elbise dar olmamalı, geniş ve bol olmalıdır. Müslüman bir bayan çevreye güzel ve çekici bir koku salmaması gerekir. Gösterişli, çekici ve şehvet nevinden giyilen elbiselerden uzak durulmalıdır."

Tesettür Allah ve Resulüne itaattir

"Tesettür Allah ve Resulüne itaattir" diyen Kuzu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tesettür Allah`ın rızasını kazanmak için bir vesiledir. Aksi halde `Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz` ayeti ile karşı karşıya kalırız."

Seminer, "Ey Rabbimiz! Bizi her daim senin emir ve yasaklarına uyan, senin rızan için hizmet eden kullarından eyle" duası ile son buldu.

Osman İçli - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir