• DOLAR 32.564
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2433.33
  • ...
Bu köyde cami var imam yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Çiçekalan (Zihri) köylüleri 2000 yılında köye büyük ve güzel bir cami inşa etti. Fırat nehrinin Suriye topraklarına giriş noktasında bulunan köy yaklaşık olarak 70-80 haneden oluşuyor. 14 yıl önce inşa edilen köyün camisine son bir yıldır imam atanmadığı iddia edildi.

Ramazan ayı olması hasebiyle bu mübarek günlerde teravih namazı kılmak isteyen köylüler köye bir imamın verilmemesinden şikayetçi.

Eski imamlarının geçen yıl yakın bir köye tayininin çıkmasından sonra köylerine imam gönderilmediğini söyleyen köyün eski muhtarı Ali Yavuz, “İmam varken camide su vardı. Şimdi ise caminin suyu yok. Tuvaletlerinde kapısına kilit vurulmuş. İmam varken ağaçları suluyordu. Şuan da teravihlerimizi imam hatip mezunu bir gencin arkasında kılıyoruz.” Diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

Yavuz yarın oda okula gidecek ondan sonra biz imam olmadan nasıl yapacağız. Biz yetkilerden imam istiyoruz. Şeklinde konuştu.

Fırat’ın kenarında olan Çiçekalan köyünde büyük ve güzel olan camisinde abdest almak için dahi su yok. Tuvaletler zamanında yapılmış, şimdi ise kapısına kilit vurulmuş kullanılmıyor. Bakımsızlıktan cami bahçesinde bulunan uzun çam ağaçları kurumaya yüz tuttuğu görüldü. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir