• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Umut-Der`den Suriyelilere her ay 10 bin TL yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Batman Umut Der Gıda Bankasının Suriyeli ailelere yönelik yardımları aralıksız sürüyor. Umut Der, kentte yaşam mücadelesi sürdüren 20 Suriyeli aileye her ay 500’er TL’den toplamda 10 bin TL yardımda bulunuyor. Her ay değişik 20 aileye yapılan yardımların 10 aydır sürdüğü belirtilirken söz konusu yardımların Batman’daki bir hayırseverin katkısıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

Yaptıkları yardım ile ilgili açıklamada bulunan Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ekinci, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan ve kendilerine kayıtlı olan Suriyeli ailelerden 20’sine 500’er TL’den toplamda 10 bin TL yardımda bulunduklarını söyledi. Bu yardımın her ay değişik 20 aileye yapıldığını ifade eden Ekinci, bunun ise Batmanlı bir hayırsever tarafından finanse edildiğini belirtti.

Yaptıkları yardımın her ay düzenli devam edeceğini belirten Ekinci, “Bir Umut-Der gönüllümüz 10 aydan beridir bu yardımı üstlendi. Her ay 10 bin TL olmak üzere Suriyeli ailelere yardımda bulunuyor, bu da her ay değişik 20 aileye derneğimiz tarafından dağıtılıyor. Allah onun hayrını kabul etsin. Bu Ramazan ayı içerisinde bizim aracılığımızla yine bu hayırsever kardeşimiz Suriyeli kardeşlerimizi unutmadı. Yine yardım elini onlara uzattı ve bir nebze de olsa onları sevindirdi. Sadece Suriyeliler değil bize binlerce kayıtlı muhtaç ailemiz var. Bu fakir ve muhtaç insanların gözleri sürekli bizim yolumuzu bekliyor. Zengin hayırseverlerden isteğimiz; zekât olsun, fitre olsun bize ulaştırabilirler. Yaptıkları yardımlarla fakirlerin yüzünü güldürebilirler.” şeklinde konuştu.

Kendilerine yapılan yardımdan dolayı hayırseverlere teşekkür eden Suriyeliler, çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini ifade ettiler. Umut-Der`in sürekli kendilerine yardımda bulunduğunu belirterek, kendilerine yapılan yardımdan dolayı çok sevindiklerini dile getirdiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir