• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Londra`da Irkçılar Camiyi Hedef Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere`nin başkenti Londra`da, "Britain First" adlı aşırı sağcı grup, başkentin güneyindeki Crayford semtindeki bir camiye ayakkabılarını çıkarmadan girerek caminin girişindeki kadın ve erkek girişlerini gösteren işaretlerin kaldırılmasını istedi.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook`taki sayfasında konuyla ilgili video koyan grup, "Kuzey Batı Müslüman Birliği" isimli camiye girerken ve "Caminin imamı nerede?" diye sorarken görülüyor. Videoda, bir örnek kasketler takan ve montlar giyen grubun lideri Paul Golding, "Dışarıda duran ve kadınlar ile erkekleri ayıran işaretlerinize karşı çıkıyoruz. Bu ülkede eşitlik var. Bu işaretleri kaldırmanız için size bir hafta veriyoruz" diyor.

Bu arada camide bulunan 69 yaşındaki Muhammed Lütfü Vahid`in, "Ayakkabılarınızla camiye giremezsiniz. Lütfen dışarı çıkın" dediği duyuluyor. Golding ise "Siz bizim ülkemize saygı gösterdiğinizde, biz de sizin camilerinize saygı gösteririz" ifadesini kullanıyor. Grup ayrıca daha önce Metodist kilisesi olan ve 2008 yılından itibaren cami olarak kullanılan binanın üzerindeki haç işaretinin kapatılmasını istiyor.

Olayın ardından camiye giden AA muhabiri, Muhammed Lütfü Vahid ile konuştu. Vahid, "Ayakkabılarını çıkarmalarını istedim. Açıkçası çok sinirlendim ve endişelendim. Hz. İsa`nın bizim de peygamberlerimizden biri olduğunu söyledim ama bana yanıt veren kişi sürekli buna itiraz etti. Allaha şükür ki camide sadece iki, üç kişi vardı. Namaz vakti gelmiş olsalardı camide en az 20 kişi oluyor. Felaket olabilirdi" dedi.

Camide dua eden Şiraz Ahmed de "Britain First` grubunun yaptığını saygısızlık olarak niteleyerek "Eğer camide daha fazla insanın bulunduğu bir zamanda gelselerdi, daha farklı sonuçları olabilirdi. Onları camiden dışarı atardım" diye konuştu.

Londra polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken, şimdiye kadar kimsenin gözaltına alınmadığını bildirdi. Ancak polis, cami ve etrafındaki devriyesini sıkılaştırdığını kaydetti.

2010 yılında Müslüman ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen İngiliz Ulusal Partisi`nin (BNP) eski üyeleri tarafından kurulan

"Britain First" grubu, bu yıl mayıs ayında da Bradford`daki camileri hedef almış ve camilerin etrafında İslamiyeti karalayıcı broşürler dağıtmıştı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir