• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
SİİRT Üniversitesinden Somali Halkına Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Somali`de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, Afrika kıtasında yaşanan kuraklığın yol açtığı açlık ve susuzluk nedeniyle tüm bölge halkı için başlattığı yardım kampanyası hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları ve Dicle Üniversitesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berrin Ziyadanoğulları tarafından başlatılan yardım kampanyasına Üniversite personeli yoğun bir katılım gösterdi.
Üniversite çalışanları, Somali için düzenlenen yardım kampanyasına 8 bin 940 TL`lik yardımda bulundu.

 

Toplanan yardım Rektör Ziyadanoğulları tarafından Ziraat Bankası Müdürü Aytaç Turan`a takdim edildi.

 

12 Ağustos 2011 tarihinde personele verilen iftar yemeği programında bu kampanyayı başlattıklarını belirten Üniversite Ziyadanoğulları: "Somali`de açlık ve kuraklığa bağlı olarak yaşanan insanlık dramına Siirt Üniversitesi camiası olarak seyirci kalamadık." dedi.

 

Ziyadanoğulları, bu kapsamda başta hükümetimiz ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde Somali için başlatılan yardım kampanyalarını doğru ve yerinde bir adım olarak gördüklerini, bu nedenle de kendilerinin de bu kampanyalara ellerinden geldiğince katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Ziyadanoğulları konuşmasının devamında "Somali`de açlıktan bebekler ölüyor, ebeveynler ise maalesef çaresiz. Başta Somali olmak üzere Doğu Afrika`yı kasıp kavuran bu kuraklık bir insanlık dramına dönüştü. " dedi.

 

"Yardım kampanyasına başladığımız ilk günden itibaren Üniversitemiz personeli gerçekten çok içten bir şekilde yardım etmeye başladı. " şeklinde açıklama yapan Ziyadanoğulları, "Personelimizin bu konuda son derece duyarlı olması bizleri duygulandırmış ve bir o kadarda gururlandırmıştır. " dedi.


Cengiz Tan -İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir