• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
10 Milyon Seçmen Sandığa Gitmeyebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı seçimine 25 gün kala araştırma şirketlerinin kamuoyu yoklamaları sürüyor. Stratejik Araştırma Danışmanlık, 11-13 Temmuz arasında 12 ilde 1500 kişiyle yüz yüze görüştü. Ankara, Adana, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Kayseri, İstanbul, İzmir, Van, Samsun ve Trabzon`da gerçekleştirilen araştırmaya katılanlara; seçim günü tatilde olup olmayacağı; oy vermek için tatilini yarıda bırakıp bırakmayacağı; CHP ve MHP`nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için ne düşündüğü; seçimin ikinci tura kalıp kalmayacağı; hangi adayın kazanacağı soruları yöneltildi.

Anket sonuçlarına göre 53 milyon olan seçmenin sayısının yüzde 20`sine yakınının sandığa gitmeyeceği tahmin ediliyor. Tatilde olduğunu belirten seçmenlerin oranı yüzde 11, genel olarak tüm seçimlerdeki fire de eklendiğinde oranın yüzde 20`yi bulacağı tahmin ediliyor. Bu da yaklaşık 10 milyon seçmen ediyor.

İşte Akşam gazetesinde yer alan ankete göre seçmenin verdiği cevaplar ve oranları:

- CHP`li seçmenin yüzde 35`i, MHP`li seçmenin ise yüzde 40`ı "Ekmeleddin İhsanoğlu`nun adaylığını benimsemedim" dedi.

- "İhsanoğlu`nun adaylığı halk nazarında kabul gördü mü?" sorusuna “Hayır” cevapını verenlerin oranı yüzde 63.

- “Seçim ilk turda sonuçlanır” diyenlerin oranı yüzde 61.5 oldu.

- Ankete katılanların yüzde 50’si "Türkiye`nin gelecek vizyonuna en uygun cumhurbaşkanı adayı kim" sorusuna "Recep Tayyip Erdoğan” cevapını verdi.

- Seçmenin yüzde 61`i "Erdoğan ilk turda yüzde 51-54 oranında oyla seçilir" dedi.

- "Kesin olarak Recep Tayyip Erdoğan`a oy vereceğim" diyenlerin oranı: Yüzde 43 ile yüzde 47 arasında. "Kesin olarak Ekmeleddin İhsanoğlu`na oy vereceğim" diyenlerin oranı yüzde 32 ila yüzde 36 arasında.

- Seçmenlerin yüzde 11`i, seçimin yapılacağı 10 Ağustos Pazar günü tatilde olacağını söyledi. Tatilde olacağını söyleyen seçmenlerin yüzde 7.7`si ise "Oy kullanmak için tatilimi yarıda kesmeyeceğim" cevapını verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir