• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Bingöllüler israil`e lanet yağdırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de onlarca sivil toplum kuruluşunun üyeleri, israil`in Gazze`ye saldırıları sonucu yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan namazın hemen akabinde Filistinli Müslümanlar için dualar edilerek, israil terör devletine lanetler edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğünce düzenlenen dua programı, teravih namazının ardından Dörtyol Saat Kulesi önünde gerçekleşti.

Bölge âlimlerinden Molla Sahap Korkutata’nın imamlığında Gazze’de şehid olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bingöllülerin yoğun katılım gösterdiği programda sık sık tekbirler getirilerek "Kahrolsun israil", "Kahrolsun Amerika", "Gazze`ye selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Sunuculuğunu Ömer Aşkın’ın yaptığı Programda ilk olarak Mustaz’aflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner, Filistinli Müslümanlar için duada bulunarak, israil ve dostlarının kahır olması için beddua okundu.  Yapılan dua ve beddualara katılımcılar tarafından hep bir ağızdan amin denilerek iştirak edildi. Ardından Rehber TV programcılarından Cihan Bozaba’nın Filistin’deki Müslümanlar için yapmış olduğu Zazaca dua ve yakarış, katılımcıların duygulanmasına sebep oldu.

Arapça, Türkçe ve Zazaca edilen duaların ardından katılımcı STK’ların üye ve gönüllüleri sessiz bir şekilde dağıldı.

(Enis Ağırbaş – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir