• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Gazze'de 5 saatlik ateşkes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de BM'nin talebi üzerine bugün 10.00-15.00 saatleri arasında ateşkes uygulanacağı belirtildi. Ateşkes kararı, BM'nin Gazze'ye insani yardım ulaştırılması çağrısı üzerine alındı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için sabahtan itibaren 5 saat ateşkes ilan edilmesi talebini kabul ettiğini duyurdu.

İsrailli bir general 5 saat sürecek bir ateşkesi kabul ettiklerini söyledi.  Ancak geçtiğimiz günlerde Mısır'ın ateşkes önerisini de kabul ettiğini açıklayan İsrail, saldırılarını sürdürmüştü.

Sabah namazına gidenler bombalandı
Öte yandan İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını gece boyunca sürdürdü. Sabah namazına giden bir grubu bombalayan İsrail, 65 yaşındaki bir kişiyi katletti, bir kişiyi de ağır yaraladı.

İsrail donanmasının Gazze sahiline düzenlediği hava saldırısında ise futbol oynayan 15 yaşın altıdaki 4 çocuk katledildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, Gazze'nin kuzeyindeki Atatira bölgesinde de bir tarım alanının hedef alındığı saldırıda 23 yaşında bir gencin katledildiğini, 3 kişinin de yaralandığını söyledi.

Son saldırılarla birlikte İsrail'in saldırılarında katledilenlerin sayısı 226'ya, yaralananların sayısı ise bin 675'e yükseldi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir