• DOLAR 32.509
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.085
  • ...
Mardin'de toplu açılış ve temel atma töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Ilısu Barajı’nda incelemelerde bulunduktan sonra helikopterle Mardin’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi temaslarda ve açılışlarda bulundu. Bakan Eroğlu, Mardin Valiliği ve AK Parti İl Teşkilatını ziyaret ettikten sonra Yeşilli ilçesinde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu’na eleştiri

İlçe Meydanı’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan isale ve dere ıslah projesini eleştirerek yanlış uygulamalar yüzünden ilçedeki bütün su kaynaklarının kuruduğunu söyledi.

Demir, “Bugün ilçemizin de ismini aldığı Yeşilli Vadisini besleyen o su kaynaklarımız dere ıslahı yüzünden yok oldu. Oysaki burası dere ıslahı değil sulama ıslahı sulama kanalları gerektiren bir yer. Bizim amacımız hedefimiz ve niyetimiz Mardin’e yakın olmamız hasebi itibariyle, organik tarım yapılabiliyor olması hasebi ile içindeki doğal su kaynakları ile ıslah edip turizme açmakken yanlış uygulama sayesinde maalesef bu gün o sularımızın yüzde 90’nın kaybolmasına sebep olduğu gibi ciddi bir doğa tahribatına da sebep olmuştur. Bu ilçe bu ıslah projesi ile kaybettiği su kaynaklarına geçici çare olarak araştırma sondajları ama en kalıcı çare en köklü çare bu ilçenin yeniden ismi gibi yeşil kalabilmesi için organik tarım yapılabilmesi için eski günlerine geri dönüş yapabilmesi için sıfır noktamıza kadar gelmiş olan sulama kanallarının bu ilçeye getirilmesidir.”

Daha programda sırasıyla Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve Bakan Veysel Eroğlu birer konuşma yaptılar.

İçme suyu şebekelerin temeli atıldı

Konuşmalardan sonra yüklenici firmalarla protokol imzalanmasından sonra Midyat’a video konferans yöntemi ile bağlanılarak içme suyu şebekesinin temeli atıldı. Daha sonra Ömerli ve Yeşilli İçme suyu şebekesinin temeli ve diğer tesislerin açılışı protokol üyeleri ile birlikte Bakan Eroğlu tarafından yapıldı.

“Allah’ım bizi doğru yoldan ayırma!”

Açılıştan sonra Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir Bakan Veysel Eroğlu’na el işlemeli süslemeli bir Kur’an-ı Kerim hediye etti. Bakan Eroğlu hediyeyi aldıktan sonra Kuran’ı Kerim’i öperek “Allah’ım bizi doğru yoldan ayırma!” diye dua etti.

Bakandan iftar uyarısı

Açılışla birlikte konfeti ve havi fişeklerin patlatılması üzerine Bakan Eroğlu, havai fişeklerin iftar topu ile karıştırılmaması için mikrofondan ikazda bulundu.

İlçe Meydanı’nda iftar verildi

Açılış sonrasında ilçe meydanında Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir tarafından protokol üyeleri ve ilçe halkına iftar yemeği verdi. İftar emeği sonrası ilçe Müftüsü Selahattin Yılmaz’ın okuduğu duadan sonra Bakan Eroğlu ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir