• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
İhsanoğlu: "Hamas'ın da durması lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep'te bulunan cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında iç ve dış gündemle ilgili soruları yanıtladı. Terör rejimi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına değinen İhsanoğlu, “Hamas'ın da Gazze'ye zarar vermeden durmasını temenni ederim."dedi.

İhsanoğlu, “Ateşkesi sağlamak için gerekli şartlar henüz oluşturulmadı. Birincisi İsrail orantısız saldırılarını devam ettiriyor. Hamas saldırıyı sürdürüyor. Semtleri, mahalleleri, binaları olduğu gibi yıkıyor. Bu zamana kadar 196 kişi şehit düşmüştür. Bugün 210'a yaklaştı. Ateşkesin derhal uygulanması lazım ve Hamas'ın da Gazze'ye zarar vermeden durmasını temenni ederim."dedi.

Suriye meselesinin karışık bir mesele olduğunu belirten İhsanoğlu, “Suriye meselesi gerçekten çok karışık bir meseledir. Bizim vatandaşlarımız ile Suriyeli vatandaşlar arasında sorunlar oluyor değil mi? Bunun sebebi nedir? Bunlar kendiliğinden mi geldiler buraya hayır. Yani bu meseleye bütün boyutları ile bakmak lazım. Unutmayalım komşuluk hakları var. Bu komşuluk hakları bizim kültürümüzde, dinimizde var. Ayrıca bunlar mağdur kalmış, ölümle tehdit edilmiş, canları pahasına buraya geldiler. Kim evini terk edip de bu perişan halde yaşamak ister? Ben o insanlarda kabahat bulamıyorum. Bizim vatandaşlarımızda da kabahat bulamıyorum. Ben kabahati bu hali oluşturanlarda buluyorum."  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir