• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
"Diyarbakır kültür varlıklarını dünyayla paylaşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Kıraç, gündeme ilişkin sorulan soruları yanıtladı.

Diyarbakır’ın kadim kültürüyle tüm dünyaya örnek olduğunu aktaran Vali Kıraç, dünya kültür miras listesine adaylık sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri ve İç Kale’yi belli bir noktaya getirdiklerini söyleyen Vali Kıraç, “Bu üç yapıyla ilgili eksikleri tamamlıyoruz. Diyarbakır Surlarını bütün halinde ilk defa bir plan çerçevesinde ele alacağız.  Diyarbakır, kültür ve kültür varlıklarını dünyayla paylaşıyor. Dünya kültür miras listesine adaylık sürecimiz devam ediyor.” dedi.

ABD’nin vereceği iftar yemeğinin protesto edilmesi

Dün ABD Adana Başkonsolosluğu’nun Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda vereceği iftar yemeğinin protesto edilmesi olayı ile ilgili konuşan Vali Kıraç, söz konusu olayda iki kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Diyarbakır’daki Suriyeli dilenciler

Diyarbakır’da bulunan Suriyeli dilenci sayısındaki artış hakkında da konuşan Vali Kıraç, Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kendilerine yardımcı olacaklarını dile getirdi. (Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir