• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...
Diyarbakır Valiliğinden Eylem Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Valilikçe yapılan açıklamada dün, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği iftar yemeğinin çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla protesto edildiği belirtilerek, olay yerine toplanan gruptan bazı kişilerin kontrolsüz davranarak iftar çadırına karşı saldırıda bulunduğu ve zarar verdiği belirtildi.

Açıklamada; "Bu sırada iftar çadırı ve müştemilatı zarar görmüştür. Sakinleşen grup Basın Açıklaması yaparak dağılmıştır.Dağılma sırasında Ali Emiri 3. Sokak üzerinde olaya katılan şahıslar arasında kavga meydana gelmiş, şahıslar çeşitli yerlerinden yaralanmış ve Selahattin Eyyubi Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Şu an itibari ile tedavi gören şahıslardan (2)’si hastanede bulunmakta olup, bu şahısların hayati tehlikeleri yoktur." ifadeleri kullanıldı.

2 kişi gözaltında

Dün akşam Saat:20.00 itibari ile protesto eylemlerinin  sona erdiğini  ve olayların büyümemesi, herhangi bir provokasyona mahal verilmemesi için tedavi altında bulunan şahısların bulunduğu Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedbir alındığı belirtilen açıklamada, "Tedavi altına alınan yaralılara destek vermek amacıyla toplanan bir grup tarafından görevli bir Polis Memuru grubun saldırması sonucu yüzünden yaralanmış ve Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Konu ile ilgili diğer sorumlular hakkında gerekli Adli ve İdari işlemler yapılacak olup, olaya karışan ve gözlem altına alınan 2 şahıs en kısa zamanda Adli Mercilere teslim edilecektir." denildi. (İLKHA)                              

                                                                                                             

Bu haberler de ilginizi çekebilir