• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
Yeni Asya Grubu, İhsanoğlu`nu Destekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Asya gazetesinin başyazarı Kazım Güleçyüz, Bugün TV programına konuk oldu. CİHAN Haber Ajansı programı haberleştirmiş. Güleçyüz, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP-MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini belirtiyor.

Gazetenin karikarüsti İbrahim Özdabak da cemaatin tavrına paralel bir karikatürle Ekmeleddin İhsanoğlu güzellemesi yapıyor.

İşte Güleçyüz’ün Bugün TV`ye verdiği demeç ve Özdabak’ın karikatürü:

 

Kazım Güleçyüz: Ekmeleddin İhsanoğlu`nu destekleme kararı aldık

BUGÜN TV’de yayınlanan Erkam Tufan`la Analiz programına konuk olan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güleçyüz, soruları şu şekilde cevapladı:

"Başbakan Nurculuğu kendi kontrol altına alma gibi bir strateji izliyor." Nur Cemaatleri içerisinde şöyle dedikodu var. Hükümet-Başbakan Risale-i Nur Cemaatlerini kendi belirlediği bir isim üzerinden bir araya getirme gayreti ve çabası var. Bu gerçek mi?

Evet. Şimdi şöyle izlenimimiz var. Son gelişmelerin bizlere getirdiği özellikle daha öncede söylediğim bu ustalık dönemi olarak ifade ettiği bu son dönemde milli irade adı altında her şeyi kendi kontrolüne alma kendi hâkimiyeti altına alma gibi yaklaşıma yönelmiş durumda hükümet ve Başbakan. Bu çerçevede Nurculuğu da kendi kontrol altına alma gibi bir sanki strateji izliyor ve bir kısım nur gruplarının önde gelen işte temayüz etmiş insanların. Hatta Bediüzzaman Hazretleri’nin hayattaki talebelerini de daha önce böyle kırk senelik siyasi hayatında hiç yakın durmadığı uzak durduğu belki çok eleştirdiği yerden yere vurduğu kızdığı insanlardı ve bunlara bu kadar yakınlık göstermeye başlaması bu stratejinin bir parçası gibi geliyor bize. Dolayısıyla bu hegemonya bir kontrol her şeyi kontrol altına alma risaleleri de bu maksatla işte, Bitlis’teki seçim meydanın kürsüden göstermesi de bu stratejinin bir parçası gibi gözüküyor.

Bu teşebbüs doğruysa eğer, Erdoğan’ın belirlediği isim etrafında Risale-i Nur cemaatlerinin birleşme projesi tutar mı?

Tutmaz. Çünkü Risale-i Nur Hizmeti’nin özü mayası buna ters. Risale-i Nur Hizmeti, hiç bir şekilde siyasi projelere alet edilecek hizmet değil. Onlar kendi şahısları itibariyle, maalesef çok üzülerek ifade ediyorum böyle bir proje alet edilmiş olurlar. Risale-i Nur kendisini alet ettirmez. Yani bugüne kadar böyle bir şeye kimse muvaffak olamamış.

Siz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yeni Asya Grubu olarak tavrını belirlediniz doğru mu? Bu nedir bu tavır?

Yeni Asya grubu köşk seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı çıktı. Bunun gerekçeleri epeyce detaylı ama en temeli. Bizim bu iktidar karsısındaki duruşumuz biraz evvelki konumuz devamı niteliğinde ki bazı başlıklarla ilgili. Bediüzzaman diyor ki; ‘Biz dini siyasete alet etme ithamına karsı biz kâinata dahi alet edemeyiz’ devamında da diyor ki; ‘Siyasetin dini alet edilmesi değil eğer imkân varsa siyasetin dine hizmetkâr kılınması gerekir’ diyor. Şimdi dindar kimliğini öne çıkararak siyaset yapan insanlar böyle tehlike ve riskle karşı karşıyadır ve bu şu anki iktidar partisinin önde gelen kadroları senelerce o çerçevede o çizgide siyaset yaparak bir yerlere gelen insanlardır. Daha sonra ‘gömlek değiştirdik’ gibi söylemlerle AKP’yi kurduktan sonra ortaya çıktılar. Ama geldiğimiz noktada kendisinin ‘ustalık dönemi’ olarak ifade ettiği noktada o eski kimliklerinin çok daha baskın şekilde ortay çıktığını görüyoruz. (CİHAN)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir