• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Müftüden yaşlılara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Hacı Hayri caminde yaşlılarla bir araya gelerek yaşlılarla sohbet etti. Namaz sonrası cami cemaatine yönelik Ramazan ayının önemini anlatan Çelik, yollara bakarak kahırlanan babaların olduğu yerde, yollara bakarak ağlayan anaların olduğu yerde kimsenin yaşamından huzur alamayacağını söyledi.

Cami cemaatinin pek çoğununun yaşlılardan oluştuğunu diler getiren Müftü Çelik, “Cami cemaatimizin pek çoğunu yaşlılarımız oluşturuyor. Bizlerde yaşlılarımızın hizmetinde olmaya çalışacağız. Yetimlerimiz var sahip çıkmalıyız; öksüzlerimiz var sahip çıkmalıyız; kimsesiz çocuklar var şehirde,  onlar bizim çocuklarımız, sahip çıkmalıyız. Onları dışlamamalı dua etmeli ellerinden tutmalıyız. Kimseli kimsesizler var birde en önemli olan sahipsizler bunlardır.”dedi

Yollara bakarak kahırlanan yollara bakarak ağlayan anaların ve babaların olduğunu ifade eden Müftü Çelik, “Kapıları hiç çalınmayan yollara bakarak kahırlanan babaların olduğu yerde, yollara bakarak ağlayan anaların olduğu yerde kimse yaşamından huzur alamaz. Bu çocuklar iflah olmaz, hayır görmez. Analar ağlamamalı, babalar kahırlanmamalıdır. Sevgili Peygamberimiz 'Kim bir yaşlıya yardım eder onu sevindirirse o kişi yaşlandığı zaman Allah onu sevindirecek bir kimseyi onun yardımına koşturur. Sevgili Peygamberimiz , ‘Ana babası veya biri yanında yaşlandığı halde cennetti kazanamayanın burnu yerde sürünsün.’ buyurdu yine kim Ramazana eriştiği halde kendini affettirmeden bayrama erişirse ona da yazıklar olsun.’ buyurmuştur. Yine, Benim adım yanında anıldığı halde salâvat getirmeyene de yazıklar olsun"’ buyurmuştur.” Şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir