• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Leipzig`te Örnek İftar Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA – Almanya’nın Leipzig şehrinde faaliyet yürüten Takva Camii her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu iftar verdi.

Verilen iftara; Belediye Temsilcisi Bayan Maruschke, Emniyet Teşkilatı’ndan Komiser Feller, Thomas Kilisesi Rahibi Bay Wolf ve rahibesi bayan Taddiken, Fortuna Leipzig Futbol Takımı Başkanı Bay Hahn, Bahihya din mensupları ve Takva Camii’nde eğitim gören gençlerin okul öğretmenleri misafir olarak katıldılar.

İftardan önce camii bahçesinde sohbet eden misafirler, iftar yemeğini camiinin lokalinde yediler.

İftar yemeğinden sonra selamlama konuşması yapan Takva Camii Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kahriman misafirlere katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Kısa bir konuşma yapan Thomas Kilisesi Rahibesi Bayan Taddiken, memnuniyetini dile getirdikten sonra, “Bu son birkaç yıldır Takva Camii ile olan diyaloğumuz bizleri çok sevindiriyor. Böyle bir günde sizler ile aynı masada iftar yemeği yemek bizim için bir onurdur. Dileğimiz bu ilişkimiz hep böyle devam etsin ve Leipzig’de dinlerin ve ırkların ayrı olmasına rağmen barış içinde yaşamımız devam etsin” dedi.

Söz alan Takva Camii imamı Molla Celal Bozdaş, Ramazan ve orucun önemine değindikten sonra savaş altında bulunan İslam ülkelerinin kurtuluşu için dua etti.

İftara katılan Komiser Feller, memnuniyetini dile getirdikten sonra, “Yıllardır Takva Camii ile iyi bir diyaloğumuz var ve umarım ileride daha iyi olur” dedi.

Fortuna Takımı Başkanı Bay Hahn, geçen yıl da iftar yemeğinde olduğunu belirterek, “Vuslat futbol takımı son yıllarda bizim sahamızda maçlarını yaptı. Büyük bir memnuniyet ile kapılarımızı açtık ve açık tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Bahiya Din Görevlilerinden Filiz hanımda teşekkürlerini dile getirerek kendi dualarını yaptılar.

Son olarak söz alan Leipzig Belediye temsilcisi Bayan Marusche, “Yıllardır biz de Belediye olarak Takva Camii ile iyi bir diyalog içindeyiz. Burada bulunmak benim için büyük bir onurdur” dedi.

Katılımın yoğun olduğu iftar yemeğinde katılımcılar memnun bir şekilde ayrıldılar. (Muhsin Emiroğlu)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir