• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Avrupa Yetim-Der Elazığ`da fakirlerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ – Merkezi Almanya`nın Bopfinge kentinde bulunan İnternational Help Organization Pro Orphans (Avrupa Yetim Der), Elazığ’da onlarca fakir ve muhtaç aileye gıda yardımı yaptı.

Ramazan ayında Türkiye’nin birçok bölgesini şehir şehir gezerek ihtiyaç sahibi yetim, dul, sakat ve muhtaçlara ulaşan dernek, yaptığı yardımlarla fakirlerin duasını aldı.

Bir evin bir aylık mutfak ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan gıda kolilerini, fakirlere ulaştırdıklarını ifade eden Avrupa Yetim-Der Köln Temsilcisi Cahit Ataş, “Elazığlı olmam münasebetiyle derneğimiz Elazığ’daki çalışmada bizzat benim bulunmamı istedi. Burada tespit ettiğimiz fakir aileleri gezerek yardımları dağıtıyoruz.”dedi.
 


Elazığ’da çok mağdur insanların bulunduğunu ifade eden Ataş, “Elazığ merkezde halen bu kadar mağduriyetin yaşandığına hayret ettim, şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Bu kerpiç evlerde insanların yaşamasına razı gösteren yöneticilerin vicdanlarına seslenmek istiyorum. ‘Komşu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadisini hatırlatmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Kolilerin muhtaçlara dağıtımında çok duygulandını ifade eden Ataş, “Bizleri kendi hayırlarına vesile eden kardeşlerimizden Allah razı olsun. Elazığlı varlıklı ailelere ve sesimizi duyan bütün duyarlı kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Fakir kardeşlerimize hayır ellerinizi uzatınız. Bu engelli ve dul ailelerin ihtiyaçlarını gideriniz. Gerçekten kimsesiz gerçekten mağdur olan bu ailelerin yüzünü güldürmeye gayret gösteriniz.” ifadelerini kullandı.  (Yasin Kavaklı İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir