• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Katil israil`den Gazze`ye yeni tehdit: Evlerinizi terkedin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist israil`in 8 Temmuz`dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202`ye yükseldi.

siyonist israil ordusu Filistinlilere ‘evinizi terk edin’ uyarısını sesli mesajla verdi. Söz konusu uyarı, siyonist israil’in Gazze’ye geniş çaplı bir kara harekatı planladığı bir dönemde geldi.

siyonist israil`in 8 Temmuz`dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202`ye yükseldi. İsrail gece de Hamas Milletvekili siyonist ismail el-Eşkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar`ın evlerini vurdu.

siyonist israil hükümeti ateşkesin ardından Gazze`ye yönelik saldırılara yeniden başladığını ilan etti. Bu açıklamanın ardından Gazze`ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.

siyonist israil ordusu Gazze`ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar`ın ve Hamas`ın siyasi büro üyesi Mahmud ez-Zehhar`ın evlerini vurdu. İki ev de tamamen yıkıldı. Bu saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı.

Ayrıca Gazze Şeridi`nde bulunan Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binası da bombalandı. Binada ciddi hasar meydana geldi.

Gazze`de görevini fiili olarak yürüten Filistin hükümetinin Sağlık Bakanlığı eski sözcüsü
Eşref el-Kudra, İsrail`in gece düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinlinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kudra, siyonist israil ordusunun 8 Temmuz`dan bu yana Gazze`de 208 kişiyi öldürdüğünü, bin 500`den fazla kişiyi de yaraladığını söyledi.

Kaynak: Al Jazeera ve AFP

Bu haberler de ilginizi çekebilir