• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Gazze`de Şehid Sayısı 210`a Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: israil’in Gazze Şeridi’nin güneyine düzenlediği hava saldırısında, 3 Filistinlinin şehid oldoğu, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze`de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentine İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında 5 Filistinlinin şehid olduğu, 5 kişinin yaralandığını belirtti.

Son hayatını kaybedenlerle, israil`in Gazze`ye geçen hafta başlattığı saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısı, 210’a yükselmiş oldu.

Batı Şeria`da 12 Haziran`da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz`da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. israil, bu olayların ardından 7 Temmuz`da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze`ye operasyon başlattığını duyurmuştu.

AB Komisyonu ateşkes çağrısını yineledi

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın sözcüsü Maja Kocijancic, “Ateşkes çağrısını yineliyoruz. Bunun kesinlikle gerekli olduğuna inanıyoruz ve bu yönde sürmekte olan çabaları destekliyoruz” dedi.

Kocijancic, özellikle bölgedeki insani durumun kötüleşmesinin endişe kaynağı olduğunu ve sivil can kayıplarından çok büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

israil ile Filistin arasındaki gelişmelere ve özellikle de Gazze’deki duruma ilişkin temasların sürdüğünü kaydeden Kocijancic, AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının bu akşam Brüksel’de yapılacak zirvede konuyu ele alacaklarının altını çizdi.

AB liderlerinin toplantıda acil ateşkes çağrısını tekrarlaması, israil-Filistin sorununun çözümünün Avrupa açısından stratejik öncelik olduğunu vurgulaması ve ana hedefin iki devletli çözüm olduğunun altını çizmesi öngörülüyor.

Gazze`den Beersheva`ya 10 roket atıldı

Öte yandan israil ordu radyosunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Beersheva`ya öğle saatlerinde 10 roket atıldığı, bunlardan 6`sının "Demir Kubbe" füze savunma sistemleri tarafından imha edildiği belirtildi.

Açıklamada 4 roketin de açık alanlara düştüğü kaydedildi.

Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları yayımladığı yazılı açıklamada, başkent Tel Aviv`in de aralarında bulunduğu birçok kente roket atıldığını duyurmuştu.

 AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir