• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Yahudilerden israil`e Tepki: Bu Bir Soykırım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 "Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubu üyesi Miko Peled, "siyonist israil hükümeti, Filistin sorununa gerçek bir çözüm arayışına girebilmek için derhal Gazze`yi bombalamayı durdurmalı, ablukayı kaldırmalı ve tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmalıdır" dedi.

ÇÖZÜM BULMANIN YOLU İSRAİL`E YAPTIRIM

siyonist israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarını "soykırım" olarak niteleyen, "Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubu üyesi israilliler, Filistin sorununa adil bir çözüm bulunmasının yolunun israil`e yaptırım uygulanmasından geçtiğine dikkati çekiyor.

DÜNYA BU SUÇA ORTAK OLUYOR
Konuya ilişkin sorularını cevaplayan grup üyesi Mika Peled, siyonist israil`in bir Apartheid (ırkçı) rejimi gibi işlediğini ve dünyanın da bu suça ortak olduğunu söyledi.

SİYONİST İSRAİL ÖDÜLLENDİRİLİYOR
siyonist israil`in işlediği suçlardan dolayı uluslarası toplum tarafından cezalandırılacağı yerde ödüllendirildiğini belirten Peled, "Israil, Amerika`dan milyarlarca dolar yardım alıyor ve tüm Batılı güçler, israil`in işlediği suçları güçlü bir şekilde destekliyor. İsrail`e yaptırımda bulunulacağı yerde, sürekli olarak Gazzelilere karşı işlediği suçlardan dolayı ne kadar haklı olduğu anlatılıyor. Eğer doğru işleyen bir dünya sistemi olsaydı, İsrail`e karşı boykot ve yaptırım uygulandığına şahit olurduk" dedi.
Peled, Yahudilerin halk olarak, Filistinlilere yapılanlar karşısında seslerini yüksetmelerinin önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

İSRAİL ABLUKAYI KALDIRMALI
"İsrail hükümeti, Filistin sorununa gerçek bir çözüm arayışına girebilmek için derhal Gazze`yi bombalamayı durdurmalı, ablukayı kaldırmalı ve tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmalıdır."

Türkiye`deki ve başka ülkelerdeki vicdanlı insanlara seslendiğini vurgulayan Peled, Filistin mücadelesinin desteklenmesi ve Israil`deki Apartheid rejimini sonlandırma çabalarının arkasında birleşilmesi çağrısında bulundu.

İSRAİL BENİM PARAMLA ÇOCUK ÖLDÜRÜYOR
Soykırım Karşıtı Yahudiler grubunun bir başka üyesi olan Ofer Neiman, "Benim hükümetim benim paramla ve benim adıma ama benim rızam olmadan Gazzeli çocukları öldüryor. Bu durum bir Yahudi olarak beni daha güvenli kılmıyor" dedi.

BUNU BİR FİLİSTİNLİ SÖYLESEYDİ ONU ÖLDÜRÜRLERDİ

İsrail toplumundan bu söylediklerine yeterince destek bulamadıklarını ifade eden Neiman, bu yüzden ülke dışındaki aktivistlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Neiman, İsrail`in kendilerini susturmama sebebinin dünyaya karşı sahte bir demokrasi tablosu çizmek olduğunu kaydederek, "Eğer bu söylediklerimi bir Filistinli söyleseydi ya hapiste ya da mezarda olurdu" diye konuştu.

MAVİ MARMARA BOŞA GİTMEDİ
Mavi Marmara`da hayatını kaybedenlerin kanlarının boşa gitmediğini söyleyen Neiman, bu olaydan sonra İsrail`e karşı boykot girişimlerinin hız kazandığına dikkat çekti.

"Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubu sözcüsü Neta Golan, Tel Aviv`de yetişen bir Yahudi genç kız olarak, birinci intifada başlayana kadar "Filistin diye bir yerin işgal altında olduğundan bile haberinin olmadığını" ifade etti.

Bu durumun konuşulmasının israil toplumunda bir tabu olduğunu balirten Golan, birinci İntifada`dan sonra İsraillilerin bu gerçeği itiraf etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Golan, "Bizler duyarlı İsrail vatandaşları olarak dünyaya, siyonist israil uluslararası hukuka saygı duyana kadar askeri işbirliği ile diplomatik ve ekonomik bağlarını kesmesi çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

``FÜZELER ZULME KARŞILIK VERİLEN BİR KARŞILIK``
`Soykırım Karşıtı Yahudiler` grubu üyesi Nurit Peled-Elhanan, "Hamas`ın attığı füzeler, ancak siyonist israil zulmüne karşı verilen `sivrisinek ısırığı` ölçüsünde bir karşılıktır" dedi.

Gazzelilerin ateşkese razı olmadıklarının bir manipülasyondan ibaret olduğunu söyleyen Peled-Elhanan, şöyle devam etti:
"Bu ateşkes önceki durumun daha da kötüleşerek süreceği anlamına geliyor.

Gazze bir yıkım daha yaşadı, aileler yok oldu, çocuklar yetim kaldı, hastaneler hasar gördü ve bu durumun düzelmesine yardımcı olacak kimse de yok. Gazzeliler buna ikna olmamalı ve ablukanın kaldırılması ile haklarının iadesini talep etmeye devam etmeliler."

GAZZELİLER YILLARDIR MAHRUM BIRAKILDI

Gazze`nin yıllardır abluka altında olduğunu hatırlatan Peled-Elhanan, eğitimden, sağlıktan, serbest dolaşımdan mahrum bırakılarak felce uğratılan bir halkın, en azından bu füzelerle dünyanın ilgisini üzerlerine çekip, var olduklarını haykırmaya çalıştıklarını belirtti.

Peled-Elhanan, "Gazze`de bir ezilen bir de ezen taraf vardır. İsrail ezen tarafta yer alıyor, bunun ötesinde bir durum yok" dedi.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir