• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
Mustazaf
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada ya da doğuda Mustazaf olmak.
Bizim yaşadığımız coğrafyada Mustazaf olmak çok garip ve o kadar zordur. Niye zordur diyecekseniz buyurun konuyu açalım. Nerede birinin ayağı burkulsa hedef belli Mustazaf. Nasıl yani? Batıda laik bir insan, daha doğrusu sol görüşlü bir vatandaş tesettürlü bir bacımızı görse hemen saldırır: Sizin yüzünüzden geri kaldık sözleri. Aynı tablo doğu içinde aynı. Bir bacımız tesettürlü oldu mu saldırır ve sizin yüzünüzden kürt devleti kurulamıyor sözleri ile sataşma başlar. Bu insanlar ellerine silah almamışlar, kimseye karışmazlar sadece inançları gereği yaşamaya çalışıyorlar.
Mevcut güçler ne yaparlar biliyor musunuz? Bu Mustazafların giyimine, kuşamına, yediğine, içtiğine dikkat edip takip ederler. Sonuç şiddet yok, zorlama yok, gasp yok, tehdit yok; ama dini yaşantılarını yaşama var. Başka bir şey yok. Bu insanlardan niye bu kadar korkuyorsunuz? Ya medenice sizde fikrinizi söyleyin bırakın onlarda söylesin. Madem iddianızda bu kadar eminsiniz fikirlerinizin bu kadar doğru olduğunu düşünüyorsunuz niye korkuyorsunuz. Bu insanlar seksen yıldır mevcut güçler gibi söz sahibi olamadılar. Niye bu kadar korkuyorsunuz. Niye bu insanları bu kadar tehlikeli görüyorsunuz. Size göre fikirleri eski ve işe yaramaz. O zaman niye korkuyorsunuz, niye kale alıyorsunuz? Ya fikirlerinizden emin değilsiniz ya da sizin fikirlerinizi sadece sizin hislerinize, nefsinize hitap ediyor, ya da tutulur bir tarafı yok. Buradan açıkça söyleyeyim. Bu Mustazafların konuştuğu, sevdikleri, kızdıkları şeylerin listesi ya da konuştuklarını, ne düşündüklerini açık seçik söylüyorum.
Sevmek Allah için
Kızmak Allah için
Korkmak Allah için
Yatmak Allah için
Kısacası her açılım ve programları belli. Açın bir Kuranı Kerimi tüm anotomileri orada belli. Bu gece ne yapacakları, yarın ne yapacakları hepsi açık seçik bellidir.
Her kulun yaratıcısına yakın olması dileği ile…
 

Nesim Demirtaş / Şırnak (Silopi)
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir