• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...
Muş'taki ateşin nedeni araştırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş Valiliği Muş’un Yelalan köyünde yerden çıkan esrarengiz ateşin araştırılması için Van’dan uzman ekip isteyecek. Konuyla ilgili Valilik ile görüştüklerini ifade eden Köy Muhtarı Suphi Yaşlı, önlem alınmadığı halde ateşin ağır sonuçlara mal olabileceğini savundu.

Ateşin halen devam ettiğini ve ateşin nedeninin araştırılması için Muş Valilisi Vedat Büyükersoy ile görüştüklerini belirten Yelealan köyü Muhtarı Suphi yaşlı, Büyükersoyun ateşin araştırılması için yazışmaların başlatılacağını söylediğini kaydetti.

Muhtar Yaşlı; “köyümüzde meydana gelen ateş haftalardır devam ediyor. Son olarak ateşin köye sıçraması üzerine Valiliğe ateşin nedeninin araştırılması için başvuruda bulunduk. Vali Bey bize ateşin araştırılması için Van Maden Tetkik Kurumundan bir uzman ekip isteyeceğini ve uzman ekibin gelmesi için gereken yazışmaları başlatacağını söyledi. Bunun hiç geciktirilmeden araştırılması ve önleminin alınması gerekiyor.  Aksi halde bu ateş çok kötü sonuçlara mal olabilir. Zaten son yaşanan olayda nasıl ağır sonuçlara da mal olabildiğine hepiniz şahit oldunuz’’ dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir