• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
"Yanlış iğne sakat bıraktı" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-  2007 yılında mide rahatsızlığından dolayı eşini götürdüğü Akçakale Devlet Hastanesinde yanlış iğne yapıldığı için eşi Emine Candan’ın bir ayağının sakat kaldığını ileri süren Ahmet Candan, mahkeme süreci ve eşini tedavi için evini satmak zorunda kaldığını, kredi çekerek borçlandığını belirterek yetkililerin kendisine sahip çıkmasını istedi.

Açmış olduğu davanın bilinçli olarak zaman aşımına uğratıldığını iddia eden Candan, çok kötü günler yaşadığını söyledi.

2007 yılında mide rahatsızlığından dolayı eşini Akçakale Devlet Hastanesine kaldırdığını belirten Candan, “Eşim mide rahatsızlığı geçirdiği için onu Akçakale Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdüm. Acil Servisinde adı M. D. olan bir doktor müdahale etti ve sonra bir iğne yazdı ve hemşire o iğneyi yaptı. İğne yapılınca eşim bağırdı. Doktora gidip yazdığı iğnenin zarar verdiğini söyledim ama doktor bana, ‘Bir şey olmaz binde bir biraz ağrı olabileceğini’ söyledi. Ama gün geçtikçe hanımım yürüyemez oldu. Hastaneye ancak arabayla gittik. Doktora olanları anlattım. Doktor da bana, ‘Ben gereken tedaviyi yaptım nereye şikâyet ediyorsanız edin’ dedi.” iddiasında bulundu.

“İlaç parası için battaniyemi sattım”

Başvurduğu mahkemenin aleyhine sonuçlanmasına itiraz eden Candan,  “Bu kararı Temyize gönderdim. Gaziantep mahkemesi bana gönderdiği kararda diyor ki, ‘Sen hakkını araya bilirisin.’ Ben hakkımı aradığım için evimden edildim Çünkü mahkemeye gide gele borç altına girdim bir evim gitti. Eşimi birçok özel hastaneye götürdüm. Bundan dolayı iki kredi çektim hala kefiller parası benden isteniyor. Benim aldığım aylıklar kefillerin üzerine geçecek bakın ilaç parası için battaniyemi bile satmışım evimde bir şey yok bu ev benim değildir kiracıyım 3 ay sonra ev sahibi gelecek evini toparlayacak kendisi oturacak biz bu kaybettiğimizi göz önüne alarak bize bir çare bulunsun.” Diyerek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Davalarının zaman aşımına uğradığı için mağdur olduğunu söyleyen Candan, “Allah rıza için kardeşler ben ne yaptım ben hastayım doktora gittim suç mu yani, ben size soruyorum yani ben gidersem midem ağrıyorsa iğne vuruluyorsa iğne bana zarar veriyorsa bu benim suçum mu? Rapor ilk çıktığında adli tıpa gitti yani bize gelmedi ben onu soruşturdum o rapor yoktu, biz raporumuzu tanıyoruz raporun orijinalini ben tanıyorum ne yaparlarsa yapsın o orijinal raporu ben tanıyorum. Ve sonra bu davanın kapanması için kalktılar bana bir yazı gönderdiler.” İfadelerine yer verdi.

Eşinin durumu için Şanlıurfa Valiliğine başvurduğunu tedavi için Ankara’ya gönderildiğini orada eşinin sakat ayağı için kendilerine özel bir cihaz verildiğini belirten Candan, eşinin ancak çocuk desteği ile kalkabildiğini eşine verilen özel cihazın kaygan olmasından eşinin çoğu zaman yere düştüğünü söyledi.

Eşini sırtında taşımak zorunda olduğunu ifade eden Candan, kendisine haksızlık yapıldığını çok zor şartlar altında yaşamaya çalıştığını savunarak, yetkililerin kendisine sahip çıkmasını istedi. (Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir