• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`nin insansız Uçakları Somali`yi Vurdu: 9 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`ye ait bir insansız uçağın, Somali`nin güneyinde gerçekleştirdiği bombalamalar sonucu 9 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişinin yaralandığı öğrenildi.

Bugün erken saatlerde, Taabto ve Qooqani bölgelerine gerçekleştirilen saldırıda en az 27 kişinin yaralandığı aktarılıyor.

Özellikle kadınlar ve çocuklar olmak üzere birçok kişinin, yeni saldırıların gerçekleşebileceği korkusuyla evlerini terk ettikleri kaydediliyor.

Somali, Emperyalist ABD`nin Pakistan, Afganistan, Irak ve Libya gibi sayısız hava saldırısı düzenlediği ülkeler arasında.

ADB İNSANSIZ UÇAK ÜSLERİ İNŞA EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde Washington Post Gazetesi, ABD`nin Afrika Boynuzu ve Arap Yarımadasında gizli insansız uçak üsleri inşa ettiğini yazmıştı.

Gazetenin haberinde, Amerikan ordusunun Afrika ülkesi Cibuti`deki üslerden kalkan insansız uçaklarının da Somali ve Yemen`de keşif uçuşu yaptığı, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı`nın (CIA) da Yemen üzerine insansız uçaklar konuşlandırmak için Arap yarımadasında gizli bir uçak pisti inşa ettiği ifade edilmişti.

SALDIRILARIN NEDENİ OLARAK EL ŞEBAP ÖRGÜTÜ GÖSTERİLDİ

Somali`deki Batı yanlısı Şeyh Şerif yönetiminin, BM ve IMF`nin güdümündeki politikalarına karşı silahlı direniş gösteren antiemperyalist ve islamcı örgüt El Şabap, işgalci ABD tarafından saldırıların nedeni olarak gösteriliyor.

Emperyalist ABD, işgal ettiği diğer ülkelerde de yaptığı gibi, Somali`de de El Şabab`ı öne sürerek gene `teröre` karşı mücadele ettiğini iddia ediyor.

Etha
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir