• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Özgür-Der: ABD Protestosunda Biz Yokuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh Said (Dağkapı) meydanında ABD’nin Adana konsolosluğunun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesineyle ortaklaşa düzenlemek istediği iftar programı Diyarbakır halkı tarafından protesto edildi. 72 sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Dağ kapı meydanında toplanan Diyarbakırlılar Amerika’nın başta Filistin olmak üzere Müslümanlara yönelik katliamlarını ve israil’i destekleyen açıklamalarını kınadı.

Meydandaki protesto gösterisi devam ederken iftar çadırı görevlilerinin sözlü sataşması üzerine meydanda gerginlik yaşandı.

Gerginliğin ardından kurumlar adına kısa bir açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Yunus Memiş, İsrail’in Gazze’deki katliamlarına ABD’nin desteğini anımsatarak; bunu protesto etmek için buraya geldiklerini söyledi. Gruba sessiz bir şekilde dağılmalarını istedi.

Grubun dağılması sırasında, dağılanlarla çadır görevlileri arasında laf dalaşı sırasında yine gerginlik yaşandı. Olayların önüne geçmek için polis gaz bombası kullandı. Olayda 5 kişi yaralandı. Yaralılar arasında Sur belediyesinde görevli bir zabıta memurunun da bulunduğu ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan protesto sonrasında yaşananları provokasyon olarak nitelendiren Özgür-Der, Özgür Eğitim-Sen ve Islah-Der eylemden çekildiğini açıkladı. Özgür-Der yetkilileri, eylemi böyle tasarlamadıklarını ifade ederek duruma tepki gösterdi. Böylece protesto gösterisi 69 STK tarafından devam etti. Polisin olaylara müdahalesinin ardından olaylar son buldu.

Doğruhaber / Islah Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir