• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
`Barbar güruh İsrail`e güzel söz kar etmiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya ‘da yaptığı İslami ve sosyal etkinliklerle adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Fatih Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği, üye ve gönüllüleriyle iftarda bir araya geldi.

Dernek binasında verilen iftar programında konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Emin Özmen, İsrail’in Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırılara değindi. Özmen, terör devletinin her sene Ramazan ayında bu tür saldırılarda bulunduğuna dikkat çekti. Batının Filistin konusunda ikiyüzlü davranmasının yanında Müslüman ülkelerin de yeterli tepkiyi veremediklerini dile getiren Özmen, tüm Müslümanların Kudüs davasına sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

“O kadar vahşi ve barbar bir güruh var ki güzel söz kar etmiyor”
Konuşmasında siyonist İsrail’in vahşetine vurgu yapmak için bir örnek veren Özmen, “Türkiye’nin batılılaşma sürecinden geçerken bazı kelimeler ve kavramlar yasaklanıyordu. Bu yasaklardan birisi de gavur kelimesi idi. Hıristiyanlar ve Yahudiler Osmanlı’da kendilerine gavur denmesinden rahatsız oluyordu. Bundan dolayı gavur kelimesi yasaklanmıştı. Ancak bir gün yine bir Müslüman, bir gayrimüslime gavur deyince şikayet ediliyor. Şikayet üzerine gelen zabıta Müslümana dönerek diyor ki; kaç defa size söyleceğim yahu ‘gavura gavur demeyin’ diye. Bunu neden anlattım? Şimdi İsrail söz konusu oldu mu bazen Müslümanlar ağzına geleni söylüyor. Ancak bu toplum tarafından bile yadırganmıyor. Çünkü karşınızda o kadar vahşi ve barbar bir güruh var ki güzel söz kar etmiyor”.  Şeklinde konuştu.

“Kudüs tekrar özgürlüğüne kavuşacak”
Kudüs’ün tarihsel sürecini de anlatan Özmen, Mescid-i Aksa’nın  Süleyman (a.s) tarafından inşa edildiğine ve daha öncesinde ise Davud (a.s) bu şehri (Kudüsü) fethettiğini  belirtti. Kudüs’ün daha önce haçlı tarafından büyük bir katliam ve barbarlıkla alındığını da hatırlatan Özmen,  Müslümanların Kudüsü hem Hz. Ömer döneminde hem de Selahaddini Kürdi döneminde kan dökmeden barışçıl bir şekilde aldığını söyledi. Özmen, er geç siyonist İsrail’in kaybedeceğini ve Kudüs’ün tekrar özgürlüğüne kavuşacağını kaydetti.

Program, Konya Grup Davet’in ilahi ve ezgileriyle sona erdi. (Hamza İrasul-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir