• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Gazze`de Şehid Sayısı Giderek Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

GAZZE - siyonist israil`in, yıllardır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi`ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 203`e yükseldiği bildirildi.

Gazze`de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyonist israil`in, Gazze`nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir binaya düzenlediği hava saldırısında 1 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, binanın yıkıldığını söyledi.

İki gazeteci yaralandı

Siyonist israil savaş uçaklarının Gazze`nin batısında yerel yayın yapan bir radyo istasyonuna yönelik hava saldırısında 2 gazetecinin yaralandığını da kaydeden Kudra, 7 Temmuz`dan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 203`e, yaralananların ise bin 522`ye yükseldiğini ifade etti.

Kudra, hayatını kaybedenlerden 39`unun çocuk, 17`sinin ise kadın olduğunu dile getirdi.

Terör devleti ordusu, dün Gazze’ye yönelik saldırılarını askıya aldığı bildirmiş, ancak daha sonra Hamas’a yönelik yeni askeri operasyon başlattığını açıklamıştı.

Batı Şeria`da 12 Haziran`da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz`da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. siyonist israil, bu olayların ardından 7 Temmuz`da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze`ye operasyon başlattığını duyurmuştu.

 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir