• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
Hamas, Direnişin Şartlarını Kabul Etmeyen Ateşkesi Reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, Siyonist işgal güçlerinin dokuz günden beri sürdürdüğü saldırılarda ateşkes sağlanması konusunda Mısır hükümetinin girişimi hakkında yaptıkları açıklamalarda Filistin`deki direniş hareketleri, kendilerini teslim olmaya zorlayacak ve şartlarını kabul etmeyecek bir ateşkesi kesinlikle reddedeceklerini ortaya koydular.

Filistin`de işgale karşı verilen mücadeleye katılan Hamas`ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları, İslâmî Cihad Hareketi`nin askerî kanadı Kudüs Müfrezeleri, Halk Direniş Komiteleri ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ayrı ayrı birer açıklama yaparak tavırlarını kamuoyuna bildirdiler. Hepsinin de açıklamalarında dikkat çektikleri ortak nokta Filistin direnişinin şartlarını kabul etmeyecek ve Filistin halkını siyonist işgale teslim olmaya zorlayacak bir ateşkes girişimini kesinlikle kabul etmeyecekleri şeklindeydi.

Kassam Tugayları, Mısır`ın ateşkes planının kamuoyuna açıklanan şekliyle bir teslimiyet ve boyun eğdirme anlamı taşıdığını, böyle bir ateşkesi kabul etmelerinin ise asla mümkün olmayacağını bildirdi.

Kudüs Müfrezeleri ise yaptığı açıklamada Mısır hükümetinin açıkladığı formülün mevcut şekliyle Filistin halkına bir şey kazandırmadığı, ona bir şey vermediği ve şartlarını garanti etmediği için bu şekilde kabul edilmesinin mümkün olamayacağını vurguladı.

Halk Direniş Komiteleri`nin açıklamasında ateşkesin mutlaka Filistin direnişinin şartlarına göre olması ve kararlı Filistin halkının gösterdiği büyük fedakârlıkların kazanımlarının güvenceye alınması gerektiği vurgulandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise açıklamasında Özerk Yönetim lideri Mahmud Abbas`ın Mısır`ın ateşkes formülünü kabul ettiğine dair haberler hakkındaki görüşünü ortaya koydu ve Abbas`ın bu tutumuna şiddetle karşı çıktı. FHKC`nin bildirisinde Abbas`ın böyle bir onaylamayı düşmana karşı göğüs göğüse mücadele eden hareketlerin hiçbirine danışmadan kendi kafasıyla yaptığına dikkat çekildi. Abbas`ın ateşkesi kabul etmesine dair tavrını belirlerken FKÖ`nün Yürütme Kurulu`nun görüşünü alma ihtiyacı bile duymadığı ifade edildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir