• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
HAMAS`tan Ateşkes Haberlerine Cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, Mısır`ın Gazze ve siyonist israil arasındaki ateşkes girişiminin kendilerini bağlamadığını açıklayarak, Siyonist İsrail`in ateşkesi kabulünü, "oyun" olarak nitelendirdi.

Hamas hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “siyonist israil Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tek taraflı ateşkesi kabul ettiğini duyrması bir siyonist israil oyunudur, formaliteden başka bir şey değildir" dedi. Siyonist İsrail`in ateşkes ilanının ardından saldırılarının devam ettiğini belirten Zuhri, ateşkes sonrası siyonist israil savaş uçaklarının saldırıları nedeniyle Gazze`de 5 kişinin şehit olduğuna dikkati çekti.

Mısır`ın ateşkes girişiminin Hamas`ı ya da Filistinli grupları bağlamadığını dile getiren Zuhri, "Ateşkes, direnişçilerin şartlarını karşılamıyor. Biz, Gazze`de ve tüm Filistin topraklarında Filistin halkının isteklerinin yerine getirilmesi, halka yapılan zulmün ortadan kalkması için savaşıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri de "siyonist israil`in ateşkes şartlarını yerine getirmeye zorlanması için Arap ülkelerinin de içinde bulunduğu uluslararası arabulucuların olması gerektiğini" ifade etti. Mısır`ın Gazze ve siyonist israil arasındaki ateşkes girişiminin şeklen ve içerik olarak kabul edilemez olduğunu belirten Mısri, şunları söyledi:

"Uluslararası taraflar, Hamas ile ateşkes konusunda telefon üzerinden irtibata geçti. Ancak Mısır, bu konuda Hamas ile iletişime geçmedi. Bunun yanında, ateşkes sağlanması için imzalanacak her hangi bir anlaşmada siyonist israil`i bağlayıcı garantiler verilmeli. Bu garantiler de arabulucular ile ilgilidir, arabulucular bunları taahhüt etmeli. Ateşkes için siyonist israil`in saldırılarının durdurulması, Gazze ambargosunun kaldırılması, Refah Sınır Kapısı`nın açılması, `esir takası anlaşmasına bağlı kalınması gibi bazı şartlar olmalı. siyonist israil bu şartları yerine getirmedikçe ateşkes sağlanmayacak."

Filistinli şehitlerinin kanının boşa gitmeyeceğini ifade eden Mısri, "Filistin direnişi uzun solukludur. siyonist israil`in, direniş iradesine boyun eğinceye kadar da devam edecek gücü vardır” diye konuştu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir