• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Torba tasarı TBMM Genel Kurulu`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM - TBMM Genel Kurulu`nda, Soma`daki faciadan sonra madencilere yönelik düzenlemeler ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını da içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlandı.

TBMM Genel Kurulu`nda, CHP`nin, Malatya`daki kayısı üreticilerinin don felaketinden kaynaklanan zararlarına dair araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

AK Parti`nin, İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı`nın gündemin ön sırasına alınmasına ve 6 bölüm halinde görüşülmesine, bazı uluslararası anlaşmalar ve protokollerin onaylanmasına ilişkin tasarıların da ön sıraya alınmasına ilişkin grup önerisi okundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Genel Kurulu`nda, tasarılara ilişkin raporların görüşülmesi gerektiğini, ancak AK Parti`nin önerisinde rapor olmadığını, bu nedenle de önerinin işleme alınamayacağını iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de AK Parti`nin önerisine itiraz ederek, tasarının görüşülemeyeceğini söyledi.

Vural ve Hamzaçebi`nin sözlerine itiraz eden AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öneride bir eksiklik olmadığını, tasarının görüşülebileceğini ifade etti.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, daha sonra birleşime ara vererek, grup başkanvekillerini Başkanlık Divanı arkasında bölüme davet etti.

Akşener, grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmenin ardından muhalefet partisi milletvekillerinin itirazlarını dikkate alarak usul tartışması açtı. Tartışmada lehte ve aleyhte görüşlerin açıklanmasının ardından Akşener, tutumunda bir değişiklik olmadığını ifade ederek, AK Parti Grup önerisini oylamaya sundu.

AK Parti grup önerisinin kabul edilmesinin ardından, 148 maddelik İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı`nın görüşmelerine geçildi.

Bu arada, Genel Kurul`da, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi`nin, bedelli askerlikle ilgili, Askerlik Kanunu`nda değişiklik yapan kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önergesi kabul edilmedi.

Görüşmeler sırasında, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Genel Kurul salonunda, CHP Grubu`nun yanında olan MHP sıralarına oturdu. Arkadaşları tarafından uyarılan Genç, MHP sırasından kalkarak CHP sırasına geçti ve gülerek, "Yakın diye oraya oturdum" dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir