• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Cunta`dan Kız Öğrencilerin de Bulunduğu 32 Darbe Karşıtına Hapis Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EŞ-ŞARKİYYE - Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Zekazik Ceza Mahkemesi, "Zekazik`te yaşanan olaylar sırasında bir göstericiyi öldürmek, 5 kişiyi yaralamak" suçlamasıyla yargılanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 16 kişiden 14`ünün 7 yıl hapsine, ikisinin ise beraatine hükmetti.

Aynı mahkeme, kamuoyunda "Zekazik Üniversitesi olayları" olarak bilinen davada ise "üniversitenin güvenlik idaresine ve öğrencilere saldırmak" suçlamasıyla yargılanan 14 öğrenciden 9`unun beraatini kararlaştırdı. Mahkeme, 5 öğrenci hakkında ise 5`er yıl hapis kararı verdi.

Mahkeme ayrıca "2013`te Ezher üniversitesinin talimatlarına aykırı davranarak, yerleşkede gösteri düzenlemek ve görevlilere saldırı girişiminde bulunmak" suçlamalarıyla gıyaben yargılanan Zekazik kentindeki Ezher Üniversitesi İslami Bilimleri Fakültesi öğrencisi 13 genç kızı da 5`er yıl hapis cezasına çarptırdı.

İçişleri Bakanlığına, "güvenlik ve toplumsal barışı tehdit etmesi halinde", gösteri ve yürüyüşleri engelleme hakkı veren, güvenlik güçlerine de "gösterilerin güç kullanılarak dağıtılması" konusunda geniş yetkiler tanıyan gösteri yasasınıhlal edenler, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve yüklü miktarda para cezasına çarptırılabiliyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir