• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
 Diyarbakırlılar ABD Başkonsolosluğu`nun İftar Çadırını Söktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Adana Başkonsolosluğunun bugün Diyarbakır Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda vereceği iftar programına tepki gösteren 72 İslami STK, aynı meydanda protesto eylemi düzenledi. Olay çıkan iftar yapılamadı

72 İslami STK’nın Yürütme Kurulu adına bir açıklama yapan Mehmet Duyu, eli kanlı Amerika’nın, dünyanın her tarafında Müslümanların kanını oluk oluk akıttığını hatırlatarak, “Amerika’nın ortaya çıkarttığı kanser yarası terör devleti İsrail’i, direkt olarak destekleyip Filistin’de Gazze’nin üzerine saldırtıp katliamların gerçekleşmesinde birinci derecede müsebbiptir.” Dedi.

Duyu açıklamasının devamında, “Hal böyle iken büyük şeytan Amerika konsolosluğu tarafından sahabeler şehri Diyarbakır’da Şeyh Said meydanında bugün, ‘İftar Yemeği’ adı altında şehrimizin halkının tepkisini ölçmeye kalkışmasını, 72 İslami STK olarak şanlı Diyarbakır halkı adına küçümseyici ve kışkırtıcı bir hareket olarak buluyor ve bu gün saat 19:00 da aynı meydanda tepkimizi ortaya koyuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Duyu son olarak, “Duyarlı tüm Diyarbakır halkını bu yemek programından uzak durmaya ve seccadeleri ile birlikte meydana akın ederek destek sunmaya davet ediyoruz.” Diyerek halka çağrıda bulundu.

Saat 19.00 gibi Şeyh Said Meydanı`na akın eden Diyarbakırlılar iftarın yapılacağı çadıra müdahale etti ve iftarı yaptırtmadı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir