• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
"Zengin-fakir arasında köprü görevini görüyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl İl Müftüsü Mecit Can Ramazan ayında yaptıkları faaliyet ve hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, fakir ile zengin arasında köprü olduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl belirlemiş olduğu temanın ‘Kimse kimsesiz kalmasın” olduğunu hatırlatan Can, “Bu kampanya Türkiye geneli olan bir kampanyadır bizde Bingöl’de müftülük olarak bu kampanya için çeşitli komisyonlar oluşturduk. Bu çerçevede Kimsesizleri 5 kategoride topladık. Bunlar: Yetimler, sokak çocukları, göçmenler ve modern yalnızlar.” Dedi.


Bingöl’e yerleşen Suriyeli ailelere de yardımda bulunduklarını belirten Can, “Bu kapsamda 20 mülteci ailemize yardımda bulunacağız. Onları ziyaret etmelere de başlamış bulunmaktayız.  Bizim için önemli bir grup da yetim aileler. Yetim aileleri de tespit çalışmalarımızı tamamladık. Halkın bu konuda dikkatini çekmek adına şehrin farklı yerlerine ve camilerimize bilbord ve raketlerle tanıtımlar yaptık. Ayrıca vaaz ve hutbelerde halkın dikkatini çekmek adına da afişler asarak halkı bilinçlenmesine katkıda bulunduk. Ayrıca önümüzdeki hafta içinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katılımıyla yaklaşık 500 kişilik bir iftar programı düzenlemeyi planlıyoruz. Bu iftar programında fakir, yetim ve mülteci ailelerimizle bir arada olacağız.” İfadelerini kullandı.

Yetim ve fakir ailelerin tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra aileleri evinde ziyaret edeceklerini belirten Can, “Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi’nin imkânlarınca bu ailelerimize yardımlarda bulunacağız. Diyanet Vakfı bu yıl zengin vatandaşlarla ile fakir vatandaşlarımızı buluşturma çalışması yapmaktadır. Bu kapsamda, bizlerde ekiplerimizi oluşturduk. Zekâtlarının fakir ailelere ulaştırılmasını isteyen vatandaşlarımızla zengin-fakir köprüsünü oluşturmaya çalışıyoruz. Diyanet Vakfımızca bu yıl belli firmalar üzerinden her aile için yüzer lira yardım kartları verilecektir. Bizlerde Bingöl’de 250 aileye bu kartlardan dağıtacağız. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde bu yılda olduğu gibi Hacı Rıza Camisi’nde hatimle namaz kıldırılmaktadır.” Sözlerine yer verdi. (Enis Ağırbaş / Nihat Kanat – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir