• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ – Muş Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan protokol gereği, Kale Mahallesi’nde yapılacak olan konutların ihalesi yapıldı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, TOKİ tarafından proje kapsamında 715 adet konut, 1 adet cami, 115 adet ticari birim ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacağını söyledi.

Projenin 11 bin 25 hektarlık alanda 02 Temmuz 2012 tarihinde imzalanan ön protokol ile başladığını belirten Başkan Asya, proje alanının 28448 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilân edildiğini kaydetti.

Bu gelişmelerden sonra herhangi bir ilerleme olmadığını kaydeden Başkan Asya, “30 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından gerek şahsım gerekse milletvekillerimiz ile birlikte TOKİ ile görüşmeler yaparak, Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin ihalesinin hızlandırılmasını sağladık. Vatandaşlarımızın sıkıntıları ile yakından ilgilenip, sorunun çözümü için sürekli girişimlerde bulunduk. Nihayetinde ilimizin de aralarında bulunduğu 8 ilde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının ihalesi gerçekleştirildi. En kısa sürede çalışmaların başlayacağını halkımıza müjdeliyoruz” dedi.

Hak sahiplerinin sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Başkan Asya, konutların yapılamasıyla beraber sıkıntılı günlerin de geride kalacağını söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir