• DOLAR 32.472
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2475.777
  • ...
Tabakhanelere 'termal' dönüşüm şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kentin en değerli bölgesinde olmasına rağmen bir çöküntü bölgesi olarak kalan Sıcak Su Tabakhaneler bölgesinde dönüşümün sağlanması amacıyla bugüne kadar denediği farklı projelerde sonuca ulaşamayan Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşümü sağlayacak yeni projeler geliştirmesi bekleniyor.

Bölgedeki hak sahipleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, artık zaman kaybetmek istemediklerini belirterek, projede yer almak isteyen ya da arazisini Büyükşehir Belediyesi’ne satmak isteyenlerin bir hafta içinde karar vermelerini istedi.

BUSKİ Konferans Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına Başkan Altepe’nin yanı sıra Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın, Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Metin Yurdakoş ile Tabakhaneler ve Sıcaksu Bölgesi’ndeki yer sahipleri katıldı.

Almanya ve Avusturya’da yapılan tesis inceleme gezilerine de katılan Uzman Dr. Metin Yurdakoş, Almanya’daki 23 bin yatak kapasiteli merkezin yılda 6 milyon turist ağırladığını belirterek, aylar öncesinden rezervasyon yapılmasına rağmen yer bulmakta sıkıntı çektiklerini hatırlattı.

Normal bir turist 800 dolar harcarken, sağlık turizmi için gelen turistlerin 8 bin 500 dolar harcama yaptığını dile getiren Yurdakoş, “Bursa, Türkiye’nin ilk Avrupa Tarihi Termal Kenti. Sondajlarla 40 ile 90 derece arasındaki sıcaklıklarla çıkan su 14 bin yatak kapasitesine yetecek durumda. Bu kapasite 25 bin yatağa kadar çıkabilir. Bursa böyle bir tesis için en uygun kentlerden biri. Ancak artık küçük işletmelerle sağlık turizminden pay almak mümkün değil. Çünkü açık ve kapalı havuzları, havuz makine sistemleri, tıbbi imkanlar ve açık alanlarda oluşturulan suda hareket içeren aktivasyonlar imkanları büyük yatırımlar gerektiriyor” diye konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir