• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Her Yaz okulların tatile girmesinin ardından veliler, Kur’an ve dini bilgiler öğrenebilmeleri için çocuklarını cami, Kur’an kursu ve derneklere gönderiyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da Yaz Kur’an kursları, büyük ilgi görüyor. Cami, kurs ve derneklere akın eden çocuklar, elifba, Kur’an ve dini bilgiler edinme fırsatı buluyor.


İstanbul’un Bağcılar ilçesinde faaliyet yürüten İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışıma Derneği de (İLİM-DER) her yıl Yaz aylarında bu kapsamda hizmet veriyor. Kurs faaliyetlerini İLKHA’ya anlatan kurs hocası Adnan Yeşilmen, çocukların dini bilgileri öğrenmeye çok hevesli olduklarını söyledi.


“Çocuklar bizim geleceğimizdir”
İlim Der Yaz Kur’an Kursu hocası olan Yeşilmen, ders sistemlerini şöyle anlattı:  “Yaz Kur’an kursunda günde 4 ders veriliyor. İlk dersimiz Arapça Kuran dersidir. İkinci dersimiz ilim tecvit dersi oluyor.  Üç ve dördüncü derslerimiz de ise sohbet ve çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için kitap okuma saati yapıyoruz. Bir de özellikle bu çağda çocuklarımızı dışarıya çekecek birçok gayri ahlaki etkinlik var. Çocuklarımızı yozlaştıracak birçok ortam var. Çocuklarımızı bu ortamlarda uzak tutmak için çeşitli sosyal aktiviteler yapıyoruz. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir. Dolayısıyla geleceğimizi inşa etmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Talepler oldukça fazla”
Toplumun her geçen gün bilinçlendiğini söyleyen Yeşilmen,“Veliler çocuklarını yaz aylarında Kur’an kurslarına gönderiyorlar ve her geçen gün Kur’an kurslarına gelen çocuk sayısı artıyor. Hem camiler hem de dernekler Yaz ayı boyunca çocuklarla dolup taşıyor. Hatta bazen bu talepleri karşılayamıyoruz” şeklinde konuştu.


Resülullahın bir hadisinde çocuklarını Kuran’ı Kerim öğrenmeye gönderen anne-babanın başına taç giydirildiğini dile getiren Yeşilmen, “Bu yüzden Resülullah’ın sözü gereği çocuğumuza bırakacağımız en büyük miras, güzel ahlak ve maddi değerlerin yanı sıra Kur’an ve dini eğitimdir. (Mehmet Ün/Gökhan Düzdaban-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir