• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Yasaklarla Eğitim Hakkı İpotek Altına Alınmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) Türkiye genelinde, başörtüsünün özellikle ilköğretimlerde ve yaşamın diğer alanlarında özgür olması için başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği"ne desteklere her gün yenileri ekleniyor. Bu amaçla Mustazaf Der Diyarbakır şubesinde bir seminer düzenlenerek gelinen nokta ve çalışmalar için yapılması gerekenler ele alındı.

Başörtüsü özgürlüğü için, esnaf, imam, âlim, muhtarlara ve STK`lara ziyaretler düzenleyeceklerini, TV ve radyolarda programlar hazırlayacaklarını söyleyen Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkan yardımcısı Vedat Turgut, "Hiç kimsenin çocuklarımızın eğitim ve öğretim hakkını ipotek altına almaya hakkı yoktur" dedi.

Veliler Çocuklarının Arkasında Olmalı
Turgut daha sonra seminer konuşmasına şöyle devam etti: "Bugünden itibaren tesettür konusundan daha hassas davranarak, bu konunun hakkının tam olarak verilmesi, aile bireylerinin tesettürün şekli, gerekliliği konusunda tam olarak bilinçlendirilmesi ve gerekirse bu konunun önemine binaen uygun kitaplar okunmasını tavsiye edilmelidir. Veliler, kızlarının başörtülü olarak okul önlerine gitmeleri ile kendilerini avutmamalı bunun için çocuklarına her bakımdan destek olarak öğretmen ve idarecilere kadar ne gerekiyorsa konuşmalı, çocuklarının arkasında durmalıdır."

İlköğretimde herhangi bir disiplin cezasının, diğer öğretim seviyelerinde ise bu konunun hiçbir hukuku dayanağının olmadığının altını çizen Turgut, şu tavsiyelerde bulundu: "Bu konu ile ilgili insanlarımız işin hukuk çerçevesinde her türlü girişimde bulunmalıdırlar. İlgili kurumlara mail yollama, telefon açma, sıkıntıları uygun yollarla güvenilir ve duyarlı basına verme, okul idarecileriyle konuşmalar yapılmalıdır.

Küf Tutmuş ve Rafa Kaldırılması Gereken Yönetmelikler
İşin sadece küf tutmuş ve rafa kaldırılması gereken bir kılık kıyafet yönetmeliğine dayandırıldığını savunan Turgut, "Hiç kimsenin çocuklarımızın eğitim ve öğretim hakkını ipotek altına almaya hakkı olmamalıdır ve olamaz" dedi. Başkan yardımcısı Turgut, başörtüsü mağdurlarına da şöyle seslendi: "Başörtüsü konusu hakkında platform olarak arkanızda olduğumuzu ve çıkması muhtemel sıkıntılarda platformumuza üye herhangi bir derneğimize bilgi vermenizi istiyoruz. Herkes konuyu sahiplenmeli ve sıkıntıların aşılması noktasında ev, işyeri, misafirlik, yolculuk, okul, kahvehane vs... hangi ortam olursa olsun konu açılmalı ve halk teşvik edilip, cesaretlenmelidir."

Turgut son olarak, "Bu konu ile ilgili yapabileceğimiz basın açıklamaları, miting vs. her bakımdan destek olunmalı, meseleye başörtüsü ve kuran eğitim intifadası gözüyle bakılmalıdır" diyerek konuşmasın bitirdi.

Osman İçli - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir