• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Başörtüsü Yasağının Kalkması İçin Basın Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Tesettür Seferberliği Platformu tarafından ilköğretim, ortaoğretim ve tüm alanlarda başörtüsü yasağının kaldırılması amacıyla Siverek Sulu Camii önünde Cuma Namazının ardından basın açıklaması düzenledi. Birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği basın açıklamasını platform adına Mehmet hoca okudu.

28 Şubat süreci ile birlikte tesettür sorununun ülkede içinden çıkılmaz bir hal aldığının belirtildiği açıklamada, "Dinimizin olmazsa olmazlarından olan tesettürün Türkiye`de içinden çıkılmaz bir hale getirilmesi Müslüman kamuoyu olarak bizleri derinden üzmektedir. İslam`ın temel ilkelerinden olan örtünmenin Allah`ın kesin bir emri olduğunu unutanlar yarın Allah`a hesap veremeyeceklerdir. Yıllardır bir kangren haline getirilen ve yüz binlerce hanım kardeşimizi mağdur eden bu anlamsız yasak, artık kökünden kaldırılmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, " Biz artık çocuklarımızın tesettürle okula gitmesini istiyoruz.28 Şubat zihniyetinin ürünü olan ve başörtülü bir şekilde ilahi okuyan kızlarımız bahane edilerek muhtıra verenler, bugün bu yanlışın farkına vardılar ve bu bildiriyi internet sitelerinden kaldırdılar.

Daha düne kadar bu provokasyondur diyenler bugün ne diyecekler acaba? Ne acıdır bugün de yaptığımız tesettür seferberliğinden dolayı bize yine aynı çevreler tarafından aynı ithamlar yapılmaktadır. Halbuki Allah şahittir, biz sadece Allah`ın Nur ve Ahzap surelerindeki kesin emri yerine getirmek amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz." denildi.

Açıklamanın sonunda okula başörtüsü ile gittiği için Siverek Gazi Paşa İlköğretim Okulu yöneticileri tarafından disipline verilen Kevser Temur`a destek verildiği belirtilerek, yapılan hukuksuzluk kınandı.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

A. Uğurlu-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir