• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Kayseri'den Suriyelilere 5 tır yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Kayseri Büyük Şehir Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan dolayı Şanlıurfa’ya sığınan Suriyelilere ulaştırılmak üzere, Şanlıurfa’daki STK’lar ve Şanlıurfa Valiliği aracılığıyla beş tır ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu.

Şanlıurfa Valiliğinin talebi üzerine yardımda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi beş tır ihtiyaç malzemesini belediye adına Kayseri Büyük Şehir Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Ali Karcıoğlu teslim etti.

Yapılan yardımların 7 bin 5 yüz koli ihtiyaç malzemesi olduğu ve Şanlıurfa’da bulunan Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bilgisi verildi.

Yardım konusunda Türkiye’nin büyük bir camia olduğunu gösterdiğini belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer,  yapılan bu yardımların tüm dünya ya örnek olması gerektiğini ifade etti.

Şanlıurfa’da yerel yönetimin dayanışmasını gördüklerini ifade eden Yüzer, “Biz valilik olarak Urfa’da 60 sivil toplumun kurduğu İnsani Yardım Platformuyla birçok proje gerçekleştiriyoruz. Buda bunlardan bir örneğidir. Kayseri Büyük Şehir Belediyesinin yaptığı bu yardımları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Valiliğinin talebi üzerine Şanlıurfa’daki Suriyelilere yardımda bulunduklarını belirten Karcıoğlu, “Suriyelilerin yoğunlukta oldu ilerden biriside Şanlıurfa’dır.  Ve bu bakımdan Şanlıurfa’nı yükü ağırdır. Yükler paylaştıkça hafifler anlayışıyla Kayseri Büyük Şehir Belediyesi olarak buradaki Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere içinde 7 bin 5 yüz koli ihtiyaç malzemesi olan beş tır yardım malzemesinde bulunduk” ifadelerinde bulundu.

Şanlıurfa’da bulunan Suriyelilerin Ramazanda yardımsız kalmamaları için bir takım çalışmaları neticesinde birçok kurumumun yardımda bulunduklarını vurgulayan platform Başkanı Gerem,  Kayseri Büyük Şehir Belediyesinin yaptığı beş tır ihtiyaç malzemesi yardımı için kendilerine teşekkür etiklerini belirtti. (Sedat Kuşulay/Abdulhakim Bulut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir