• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
BM Genel Kuruluna Can alıcı Sorular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD - New York`taki BM 66. Genel Kurulu toplantısında konuşan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat, ABD ve müttefiklerine ağır eleştirilerde bulundu. ABD ve müttefiklerini sert bir dille suçlayan Ahmedinejat`ın konuşması sırasında bazı diplomatlar Genel Kurulu terk etti.

İnsanın fıtrat olarak Allah tarafından diğer varlıklara üstün kılındığını ve bunun insanlığa ilahi bir hediye olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İran Cumhurbaşkanı, insanların ortak fıtratı gereği Allah`a imanın ezeli ve ebedi olduğunu, insanların adalet, özgürlük, izzet, mutluluk, barış ve güvenlik istediğini söyledi.

Ahmedinejat`tan BM Genel Kurulu`na Sorular
Ahmedinejad, BM Genel Kurulunda ABD ve müttefiklerine göndermede bulunarak şu soruları sordu:
"Kim asırlar boyunca kendi maddi açgözlülüğü yüzünden siyah kölecilikle milyonlarca insanı zorla Afrika`dan çıkarıp, Amerika ve Afrika`da kurban etti?

Kim sömürgecilik adına asırlarca toprakları işgal etti ve milletlerin kaynaklarını, dilini, kültürünü, kimliğini yok etti?

Kim 70 milyon insanın ölümüne ve yüz milyonlarca kişinin yaralanmasına veya göçmen olmasına sebep olan birinci ve ikinci dünya savaşlarını çıkarmıştır?

Kore yarımadasında ve Vietnam`daki savaşı kim çıkarmıştır?

Kim Filistin halkının ve bölge halklarının başına hileyle ve ikiyüzlülükle Siyonizm`i getirip, 60 yıldan fazla süren savaşta onlara evsizlik, terör ve kitle ölümleri getirmiştir ve Siyonistleri halen himaye etmektedir?

Kim onlarca yıl Latin Amerika, Afrika ve Asya ülkelerinin başına darbe ve diktatörlükler getirmiş ve onlarla samimi ilişkiler içindedir?

Kim savunmasız insanlara karşı atom bombası kullanmış ve kim bugün halen binlerce nükleer savaş başlığı depolamaktadır?

Kim ekonomisini savaşlar çıratmak ve silah satmak üzerine kurmuştur?

Kim Saddam Hüseyin`i 8 yıl süren bir savaş için İran`a saldırtmış ve onu şehirlere kimyasal bombalar atmak için donatmış ve teşvik etmiştir?

Kim 11 Eylül olayını Afganistan ve Irak petrol kaynakları üzerinde egemen olmak için işgal bahanesi olarak kullanmıştır ve milyonlarca insanı öldürmüş ve yaralı bırakmıştır veya göçmen etmiştir?

Kim bütün dünya ülkelerin daha fazla olarak milyarlarca dolar askeri harcaması vardır ve kim sürekli her bahaneyi milletleri ve ülkeleri doğrudan tehdit etmek için kullanmaktadır?

Kim dünyanın en borçlu devletidir?

Güvenlik Konseyi dünya güvenliğinden sorumludur, fakat kimin hükümranlığı altındadır?"

"Holokast ve 11 Eylül`ü Sorgulayan Ülkeler Sindiriliyor"

BM 66. Genel Kurulu`na hitap eden İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Batılı güçleri ve Amerika`yı eleştirerek, çoğu insanın 11 Eylül terör saldırılarını Amerika`nın Irak ve Afganistan`da savaş açmak için bahane olarak kullandığına inandığını, ABD ve müttefiklerinin Siyonizm`i kutsal bir kavram ve ideoloji olarak gördüklerini, Holokast`ı( Yahudi soykırımı) ve 11 Eylül saldırılarını içyüzünü sorgulayan ülkelerin tehdit ve yaptırımlarla sindirilmeye çalışıldığını belirtti.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir