• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Başörtülü Çocuklar İçin İkna Odaları Devrede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY - Yeni Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla okula giden Sümeyye Ocakoğlu başörtüsü engeline takıldı. Okulun ikinci gününde önemli bir sorun yaşamadıklarını dile getiren Sümeyye Ocakoğlu`nun velisi Nurullah Ocakoğlu bugün ise kızının bir odaya alınarak psikolojik baskı uygulandığını söyeledi. 

Baban Hapse Girer
Sümeyye Ocakoğlu`nun olay ile ilgili anlattıkları ikna odalarını aratmayacak derecede. Yaşadıklarını anlatan Ocakoğlu "Sabah beni müdür odasına aldılar. Başörtülü bir şekilde okula gelemeyeceğimi anlatmaya çalıştılar. Okulu ve öğretmenleri zor durumda bıraktığımı söylediler. Bu şekilde davranarak günah işlediğimi ve eğer başörtüsü ile okula gelmeye devam edersem ailemin başının belaya gireceğini ve babamın ise hapse gireceğini ifade ettiler. Tabi ben başörtümle okumak istediğimi söyledim." şeklinde konuştu.
Sizin Yüzünüzden Ders İşleyemiyoruz
Kızının odaya alındığı sırada, okulda olduğunu söyleyen Sümeyye Ocakoğlu`nun annesi Rahime Ocakoğlu ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kızımı müdür odasına aldılar ve ben içeri giremedim. Daha sonra beni de içeri alıp, bizim yüzümüzden ders yapamadıklarını ve kaç gündür bizimle uğraştıklarını belirttiler. Önce sakin davranan C.U adlı müdür yardımcısı sonra sinirlenerek elini masaya vurdu ve sıkıysa milli eğitime gidin dedi." dedi.
Milli Eğitim Müdürü Okula Geldi
Okulda Milli eğitim müdürü ile görüştüğünü söyleyen Nurullah Ocakoğlu kendisini ikna etmeye çalıştıklarını söyledi. Kızının başörtüsüyle okumak istediğini ifade eden Ocakoğlu "Bu konuda kızımı destekliyorum ve yasal olan bütün yollara başvuracağım. Kızımın okuma hakkına hiç kimse engel olamaz." şeklinde konuştu.
Muhammed Aybakan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir