• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
YGS`de Başörtünün Çıkartılmasına 5 Ay hapis
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nda (YGS) Vahide Yalçın adlı kıza başörtüsünü çıkarmaması durumunda tutanak tutulacağını söyleyen salon başkanı, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılırken, hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakıldı.

TUTANAK İLE BAŞINI AÇTIRDI

Vahide Yalçın`ın 27 Mart 2011`deki YGS`ye başörtüsüyle giremediği gerekçesiyle ÖSYM`nin Batıkent Lisesindeki bina sorumlusu, gözetmen ve salon başkanı 3 kişinin "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılandıkları davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Kararda, Yalçın`a sanıklardan Gülden Nesrin Yılmaz`ın "sınava başörtüsü ile girilemeyeceğini" söyleyerek, "Başını açmak ister misin?" diye sorduğu, Yalçın`ın, açmaması durumunda ne olacağını sorması üzerine de tutanak tutulacağını bildirdiği ifade edildi. "Tutanak tutulursa ne olur?" diye soran Yalçın`a, sanık Yılmaz`ın, "Bilmiyorum" yanıtını verdiği aktarılan kararda, bunun üzerine salondan çıkan Yalçın`a, durumu anlattığı anne ve babasının, "Başını aç" dedikleri, Yalçın`ın da başını açarak, sınava girdiği anlatıldı.

5 AY HAPİS CEZASI

Kararda, 27 Mart 2011 itibarıyla YGS`ye giren öğrencilerin başının açık olması zorunluluğu bulunmaması nedeniyle tutanak tutulamayacağı bildirilerek, salon başkanı sanık Yılmaz`ın, Yalçın`a tutanak tutulacağını söyleyerek, görevi kötüye kullandığı kanaatine varıldığı aktarıldı.

Yılmaz`ın, bu suçtan, takdiri indirim uygulandıktan sonra 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve şartları oluştuğu gerekçesiyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği belirtilen kararda, diğer sanıklar İlhan Arıbal ve Gülsüm Ançel`in ise atılı suçu işledikleri sabit olmadığından beraatlarına karar verildiği kaydedildi.

İddianamede, üç sanığın da sınavda başörtüsü yasağı olmamasına karşın, Yalçın`a başörtüsüyle sınava girdiği takdirde tutanak tutacaklarını söyledikleri ifade ediliyor ve görevi kötüye kullanmak" suçundan 6`şar aydan 2`şer yıla kadar hapsi isteniyordu.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir