• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da çömlek satışlarında artış oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Ramazan ayının girmesiyle özellikle güveç yapımında kullanılan çömleklere ilgi artarak fiyatlarında artış oldu.

Van’da çömlek satıcılığı yaparak 10 nüfusluk ailesinin geçimini sağlayan Şahabettin Temizer, çömlekleri İzmir’den getirerek sattıklarını söyledi.

İzmir’den Van’a getirdikleri çömlekleri satan Temizer, çömleklere Ramazan Ayı’nda ilginin arttığını ve bu ayda çömlekleri diğer aylara göre daha iyi sattıklarını belirtti.

Özellikle güveç yapımında kullanılan toprak kapların satışını yapan Şahabettin Temizer, çömleklerde yapılan yemeklerin daha tat verdiğini belirterek, sattığı çömleklerle 10 nüfusluk ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Ramazanda, zengin, fakir her ailenin mutfağında iftar için güveç pişirildiğini ve misafirlere güveç ikram edildiğini dile getiren Temizer, Ramazanla birlikte güveç satışlarında da hareketlenme olduğunu belirtti.

Temizer, sebze sulusu, kabaklı tava, çoban, melidya ve musakka gibi çeşitli yemeklerin güveçte pişirildiğini belirterek,  “Çömlekleri sürekli satıyoruz. Satışlarımız diğer aylarda fazla yoktu. Fakat Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çömleklere olan ilgi arttı. Bu ilginin artmasıyla birlikte işlerimizde düzeldi. Normalde aylarda 5-6 tane satarken Ramazan ayında günlük ortalama 20-25 tane satıyoruz. Çömlekleri İzmir’den getiriyoruz. Geçimimi sattığımız çömleklerle sağlıyoruz. Çömleklerin fiyatı 15-20 TL arasında değişiyor. Bu mesleği 9 yıldır yapıyorum. Çocuklarımda çömlek satıyor. Bu şekilde geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Çömleklerde yapılan yemeklerle normal tencerelerde yapılan yemeklerin tadı aynı olmaz. Çömleklerde yapılan yemekler daha tat veriyor.” ifadelerini kullandı.(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir