• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Mübarek`in Ekibine Siyaset Serbest!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Kahire`deki Acil İşler Mahkemesi, mayıs ayında Ulusal Demokratik Partisi`nin (UDP) üyelerinin cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde adaylık başvurularının kabul edilmemesi yönünde karar vermişti. Kararın temyiz yolu açıktı.

UDP yöneticileri avukatlar aracılığıyla karara itiraz etti. Üst mercilerce değerlendirildikten sonra aynı mahkemede yeniden görülen davada, söz konusu partinin üyelerine daha önce getirilen "siyaset yasağı" iptal edildi.

Seçilmiş yönetime darbe

Ülkede geçtiğimiz yıl 3 Temmuz’da Sisi’nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklandı ve hapse atıldı.

Mursi hakkında açılan farklı davalardan yargılanıyor.

Darbe sonrasında sokağa dökülen göstericilere güvenlik güçlerinin çok sert müdahalesi sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler darbe yönetimi tarafından ‘terör örgütü’ ilan edilirken teşkilatın yöneticileri idam cezasına ve ağır hapis cezalarına mahkûm edildi.

Tartışmalı seçimle cumhurbaşkanı seçilen darbe lideri Sisi’nin altından kalkma ihtimalinin en zor olduğu konulardan biriyse, kaosun ve şiddetin de tetiklemesiyle çöküşün eşiğine gelen ekonomi.

Darbe rejimi şu ana kadar Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi Körfez ülkelerinin verdiği dış destekle ayakta kalmaya çalıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir